Inscrierea in cartea funciara

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Furnii

Inscrierea in cartea funciara

Post by Furnii » 08 Jul 2012, 05:55

Buna Ziuna!
As dori sa ma ajutati si pe mine in problema pe care o am.Parintii mei au cumparat un teren in care eu sunt propritarul,dar cu clauza de uzu fruct pentru mama mea si tatal de al 2 lea.Au construit o casa pe acel teren si au facut urmatoare acte:
· Memoriul tehnic si planuri arhitectura;
· Memoriul tehnic si planuri de rezistenta;
· Memoriul tehnic si planuri de instalatii;

Au platit taxele la electrica,gaze,apa,etc,dar in timpul acesta ei sau despartit si nu sa ajuns la finalizarea autorizatiei de constructie.Casa nici nu era inregistrata la primarie.Eu proprietarul terenului am mers la primarie sa declar casa confor legii 50/1991 art 31,trecuse deja 2ani de la finalizarea acesteia.Mi-am facut buletin pe adresa respectiva,am platit impozitul anual si asigurare la casa.
Am uitat sa mentionez ca toate actele de la primarie si a terenului sunt pe numele meu.
Ce ar trebui sa fac ca sa inscriu casa in cartea funciara?

Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns de la Dumneavoastra!

decalex

Re: Cum inscriu casa in cartea funciara?

Post by decalex » 09 Jul 2012, 11:35

Acte necesare pentru intabularea dreptului de proprietate
1. Cerere tip
2. Documentatie cadastrala receptionata- in situatia in care nu a fost deschisa o carte funciara pentru imobilul respectiv ori s-a modificat descrierea acestuia
3. Acte de proprietate* (in copie legalizata, cu exceptia hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile si a actelor autentificate de notarii publici)
4. Copia extrasului de carte funciara pentru autentificare, dupa caz
5. Dovada achitarii integrale a tarifului.

Post Reply