Buna ziua,sunt nou pe forum,as dori sa va adresez o intrebare dupa ce va povestesc pe scurt cele intamplate:
Am gasit un telefon pe care mi l-am insusit si l-am dat impreuna cu un scuter pe o motoreta,telefonul a fost reclamat la politie drept furat dar asta e alta poveste.Cel care a facut schimbul cu mine a fost chemat la politie sa dea o declaratie desi telefonul l-a dat mai departe. Eu nu am stiut ca a fost chemat la politie si in ziua respectiva el m-a sunat sa ne intalnim sub pretextul ca trebuie sa radiem motoreta si mi-a cerut contractul de vanzare cumparare care l-am facut cu el si talonul motoretei(nici prin gand nu mi-a trecut ce avea el in minte). Contractul l-a rupt si talonul mi l-a luat,actiunea petrecandu-se la el in curte,motoreta fiind in curte..Mentionez ca acel contract era facut de mana si nu facusem nicio copie.
Cu telefonul am rezolvat pana la urma achitand o despagubire proprietarului,dar am ramas in paguba cu bani dati si fara motoreta sau macar scuter.
Cei de la politie m-au sfatuit sa ma duc la tribunal si sa depun o foaie in care cer inceperea anchetei dar la tribunal o sa trebuiasca sa achit avocat si o sa platesc cheltuieli de judecata,ma gandesc,pentru ca nu o sa rezolv nimic cu el pe cale amiabila,la politie. Ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu ancheta la tribunal?
Va multumesc in avans pt raspunsuri:)
dilema privind reclamatia de abuz de incredere
Re: dilema privind reclamatia de abuz de incredere
plangere pt. abuz de incredere.
el are 2 optiuni. fie arata politiei exemplarul lui de pe contract de schimb, fie nu.
daca justifica in fata politiei cu exemplarul lui de pe contractul de schimb atunci ai dovada ca motoreta e a ta.
daca nu, atunci nu poate justifica posesia scuterului.
Bine, el ar putea invoca un drept de retentie asupra unuia dintre vehicule avand in vedere pierderea pecuniara suferita.
Eu nu am inteles de ce ai plecat din curte de la el fara motoreta sau fara scuter. Chemai Politia pe loc si se rezolva intr/un fel sau in altul.
Acum e un pic mai complicat.
el are 2 optiuni. fie arata politiei exemplarul lui de pe contract de schimb, fie nu.
daca justifica in fata politiei cu exemplarul lui de pe contractul de schimb atunci ai dovada ca motoreta e a ta.
daca nu, atunci nu poate justifica posesia scuterului.
Bine, el ar putea invoca un drept de retentie asupra unuia dintre vehicule avand in vedere pierderea pecuniara suferita.
Eu nu am inteles de ce ai plecat din curte de la el fara motoreta sau fara scuter. Chemai Politia pe loc si se rezolva intr/un fel sau in altul.
Acum e un pic mai complicat.