Cum aflu daca e inregistrat contractul de munca

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Ginaa

Cum aflu daca e inregistrat contractul de munca

Post by Ginaa » 20 Jun 2012, 15:09

In urma cu 3 luni m-am angajat la o firma. Desi angajatorul mi-a prezentat un contract semnat si stampilat, nu cred ca este valabil. Cum pot afla daca mi s-a facut intr-adevar contract legal si inregistrat unde trebuie, sau daca am fost pacalita?Va multumesc!

Guest

Re: Cum aflu daca e inregistrat contractul de munca

Post by Guest » 20 Jun 2012, 15:44

In primul rand trebuie sa fie 3 exemplare in original, ale contractului: una la angajator, una la dvs. si una la ITM. Mergeti la ITM cu contractul dvs. si rugati-i sa va spuna daca e inregistrat sau e falsificata stampila. Daca nu aveti un exemplar al contractului de munca, cereti-l angajatorului pentru ca e obligat sa va dea.

Daca lucrati fara sa primiti un contract de munca, in cazul unui control se stabileste ulterior ca nici nu exista contractul, veti primi o amenda de 500 de lei pentru ca munciti la negru.

Guest

Post by Guest » 22 Sep 2012, 21:55

Contractele de munca NU se mai fac in 3 exemplare de la 01.01.2011 :wall:
Contractul e inregistrat in registrul electronic al salariatilor -REGES si este transmis on-line in baza de date a ITM-ului. Solicitati angajatorului un raport per salariat din REGES si chiar un print screen al incarcarii registului in baza ITM-ului.

salit

Post by salit » 30 Jan 2015, 23:33

Eu am semnat 2 contract, unu pt. mine si unu pt angajator... deci...

Post Reply