Cum aflu daca e inregistrat contractul de munca
Cum aflu daca e inregistrat contractul de munca
In urma cu 3 luni m-am angajat la o firma. Desi angajatorul mi-a prezentat un contract semnat si stampilat, nu cred ca este valabil. Cum pot afla daca mi s-a facut intr-adevar contract legal si inregistrat unde trebuie, sau daca am fost pacalita?Va multumesc!
Re: Cum aflu daca e inregistrat contractul de munca
In primul rand trebuie sa fie 3 exemplare in original, ale contractului: una la angajator, una la dvs. si una la ITM. Mergeti la ITM cu contractul dvs. si rugati-i sa va spuna daca e inregistrat sau e falsificata stampila. Daca nu aveti un exemplar al contractului de munca, cereti-l angajatorului pentru ca e obligat sa va dea.
Daca lucrati fara sa primiti un contract de munca, in cazul unui control se stabileste ulterior ca nici nu exista contractul, veti primi o amenda de 500 de lei pentru ca munciti la negru.
Daca lucrati fara sa primiti un contract de munca, in cazul unui control se stabileste ulterior ca nici nu exista contractul, veti primi o amenda de 500 de lei pentru ca munciti la negru.
Contractele de munca NU se mai fac in 3 exemplare de la 01.01.2011
Contractul e inregistrat in registrul electronic al salariatilor -REGES si este transmis on-line in baza de date a ITM-ului. Solicitati angajatorului un raport per salariat din REGES si chiar un print screen al incarcarii registului in baza ITM-ului.

Contractul e inregistrat in registrul electronic al salariatilor -REGES si este transmis on-line in baza de date a ITM-ului. Solicitati angajatorului un raport per salariat din REGES si chiar un print screen al incarcarii registului in baza ITM-ului.
Eu am semnat 2 contract, unu pt. mine si unu pt angajator... deci...