Buna seara! Va rog sa-mi dati un sfat referitor la problema urmatoare. Tatal meu a fost casatorit cu mama mea, casatorie din care are 2 fiice, una fiind eu. Dupa ce a divortat tata a ramas cu bani din care a cumparat o garsoniera si o masina. Mai tarziu a vandut garsoniera si a cumparat un apartament cu 2 camere. Apoi s-a recasatorit si a mai avut un copil. In timpul acestei casatorii a vandut apartamentul si a cumparat altul. Dupa cativa ani a primit o mostenire de pe urma bunicului meu si iar a vandut apartamentul cumparand de aceasta data o casa pe numele copilului din cea dea doua casatorie.De asemenea si-a schimbat masina, pe cea noua cumparand-o tot pe numele acestui copil. Va rog sa-mi spuneti daca in acest fel eu si sora mea ne vom pierde dreptul la mostenire cand tata nu va mai fi.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvoastra!
avem dreptul de mostenire?
Re: avem dreptul de mostenire?
Exista un procent din mostenire pe care nimeni nu vi-l poate lua. In cazul in care tatal Dvs trece totul pe numele celui de-al treilea copil, daca dvs dovediti ca bunurile respective au fost donate sau vandute de tatal dvs acestuia, ele se vor readuce la masa succesorala. Ce inseamna pt dvs ca a cumparat o casa pe numele celui de-al doilea copil? Acesta este major sau minor? Pt ca daca era minor in momentul cumpararii casei, acest lucru nu e posibil.dianab wrote:Buna seara! Va rog sa-mi dati un sfat referitor la problema urmatoare. Tatal meu a fost casatorit cu mama mea, casatorie din care are 2 fiice, una fiind eu. Dupa ce a divortat tata a ramas cu bani din care a cumparat o garsoniera si o masina. Mai tarziu a vandut garsoniera si a cumparat un apartament cu 2 camere. Apoi s-a recasatorit si a mai avut un copil. In timpul acestei casatorii a vandut apartamentul si a cumparat altul. Dupa cativa ani a primit o mostenire de pe urma bunicului meu si iar a vandut apartamentul cumparand de aceasta data o casa pe numele copilului din cea dea doua casatorie.De asemenea si-a schimbat masina, pe cea noua cumparand-o tot pe numele acestui copil. Va rog sa-mi spuneti daca in acest fel eu si sora mea ne vom pierde dreptul la mostenire cand tata nu va mai fi.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvoastra!
Va intreb pentru ca multi sunt in eroare si spun ca s-au cumparat diverse bunuri pe numele copilului minor.
O seara buna!
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsul prompt.
Tatal meu a tinut secret acest lucru, eu si sora mea buna intrand din intamplare in posesia declaratiei sale de avere, el fiind bugetar. In declaratia lui de avere la titularul casei este trecuta fiica sa din cea dea doua casatorie. Fetita era minora in momentul in care a fost cumparata casa si inca este, ea in prezent avand 12 ani.
Tatal meu a tinut secret acest lucru, eu si sora mea buna intrand din intamplare in posesia declaratiei sale de avere, el fiind bugetar. In declaratia lui de avere la titularul casei este trecuta fiica sa din cea dea doua casatorie. Fetita era minora in momentul in care a fost cumparata casa si inca este, ea in prezent avand 12 ani.
Din moment ce este trecuta in declaratia lui de avere, nu e logic ca dansul este si proprietarul casei? La decesul tatalui, sa cereti dezbaterea succesiunii si sa se aduca la masa succesorala si aceasta proprietate.dianab wrote:In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsul prompt.

Daca nu este copilul proprietar cum se face ca in declaratia de avere a tatalui meu, la titularul cladirii este trecut numele copilului?