Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti la ce riscuri se expune o persoana, daca pretinde a fi altcineva, pentru a afla niste informatii? Fara sa se legitimeze in vreun fel, doar verbal sa pretinda ca e altcineva.
Mai concret, sunt in proces de partaj si am aflat intamplator ca sotia mea detine o pensie privata, despre care eu nu am stiut nimic (prin urmare, nu este inclusa in masa partajabila). Am rugat o colega sa sune la agentia de asigurari si sa se dea drept sotia mea, pentru a solicita o copie a contractului. Urmeaza sa se intalneasca cu agentul. La telefon nu i-a cerut nici un fel de date personale sau date de identificare.
Pensia privata si secreta la partaj
Re: Identitate falsa
uitati-va in codul penal, atat colega cat si dvs veti savarsi fapta penala.
Multumesc pt sugestie! Daca aveam timp sa citesc codul penal, nu mai intrebam pe forum! Concret, unde se incadreaza?av_avokitten wrote:uitati-va in codul penal, atat colega cat si dvs veti savarsi fapta penala.
Si faptul ca sotia mea sustrage de la partaj un bun comun nu e tot o ilegalitate? Ca ma pagubeste de jumate de pensie...
Cred ca agentia de asigurari nu este considerata institutie de interes public.
In plus, eu nu caut sa fac nici o inselaciune, nici sa provoc vreun prejudiciu cu copia contractului de pensie privata, ci s-o folosesc ca proba in proces, sa demonstrez ca sotia mea minte.
Si nu-l fur, il cer! Cred ca e datoria agentiei sa verifice cu cine sta de vorba, inainte de a inmana niste hartii! Daca n-o fac, e greseala lor!
In plus, eu nu caut sa fac nici o inselaciune, nici sa provoc vreun prejudiciu cu copia contractului de pensie privata, ci s-o folosesc ca proba in proces, sa demonstrez ca sotia mea minte.
Si nu-l fur, il cer! Cred ca e datoria agentiei sa verifice cu cine sta de vorba, inainte de a inmana niste hartii! Daca n-o fac, e greseala lor!
Mai bine solicitati instantei sa ceara datele respective agentiei unde stiti ca sotia si-a incheiat pensia privata. Aceasta este obligata sa trimita datele respective daca instanta le solicita.
O faceţi degeaba... pensia e considerată bun propriu al soţului... nu intră la masa partajabilă, indiferent că ştiţi sau nu de ea...
Pensia este bun propriu, dar daca sotul dovedeste ca ex-sotia avea un venit mic si cu toate acestea platea si aceasta pensie, atunci aportul fiecarui sot in casa nu mai e chiar egal, prin urmare, nici partajarea bunurilor provenite din timpul casatoriei nu ar trebui sa se mai faca 50-50, nu?