Pensia privata si secreta la partaj

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Gogu

Pensia privata si secreta la partaj

Post by Gogu » 06 Jun 2012, 14:27

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti la ce riscuri se expune o persoana, daca pretinde a fi altcineva, pentru a afla niste informatii? Fara sa se legitimeze in vreun fel, doar verbal sa pretinda ca e altcineva.
Mai concret, sunt in proces de partaj si am aflat intamplator ca sotia mea detine o pensie privata, despre care eu nu am stiut nimic (prin urmare, nu este inclusa in masa partajabila). Am rugat o colega sa sune la agentia de asigurari si sa se dea drept sotia mea, pentru a solicita o copie a contractului. Urmeaza sa se intalneasca cu agentul. La telefon nu i-a cerut nici un fel de date personale sau date de identificare.

av_avokitten

Re: Identitate falsa

Post by av_avokitten » 06 Jun 2012, 15:36

uitati-va in codul penal, atat colega cat si dvs veti savarsi fapta penala.

Guest

Post by Guest » 06 Jun 2012, 16:00

av_avokitten wrote:uitati-va in codul penal, atat colega cat si dvs veti savarsi fapta penala.
Multumesc pt sugestie! Daca aveam timp sa citesc codul penal, nu mai intrebam pe forum! Concret, unde se incadreaza?
Si faptul ca sotia mea sustrage de la partaj un bun comun nu e tot o ilegalitate? Ca ma pagubeste de jumate de pensie...

Gogu

Post by Gogu » 06 Jun 2012, 16:10

Cred ca agentia de asigurari nu este considerata institutie de interes public.
In plus, eu nu caut sa fac nici o inselaciune, nici sa provoc vreun prejudiciu cu copia contractului de pensie privata, ci s-o folosesc ca proba in proces, sa demonstrez ca sotia mea minte.
Si nu-l fur, il cer! Cred ca e datoria agentiei sa verifice cu cine sta de vorba, inainte de a inmana niste hartii! Daca n-o fac, e greseala lor!

Guest

Post by Guest » 06 Jun 2012, 23:57

Mai bine solicitati instantei sa ceara datele respective agentiei unde stiti ca sotia si-a incheiat pensia privata. Aceasta este obligata sa trimita datele respective daca instanta le solicita.

Gogu

Post by Gogu » 07 Jun 2012, 09:35

Aveti dreptate!
Multumesc!

dasefx

Post by dasefx » 22 Jun 2012, 13:41

O faceţi degeaba... pensia e considerată bun propriu al soţului... nu intră la masa partajabilă, indiferent că ştiţi sau nu de ea...

Guest

Post by Guest » 23 Jun 2012, 23:48

Pensia este bun propriu, dar daca sotul dovedeste ca ex-sotia avea un venit mic si cu toate acestea platea si aceasta pensie, atunci aportul fiecarui sot in casa nu mai e chiar egal, prin urmare, nici partajarea bunurilor provenite din timpul casatoriei nu ar trebui sa se mai faca 50-50, nu? :bere: :bere:

Post Reply