Furt auto proprietate personala

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
mariusn17

Furt auto proprietate personala

Post by mariusn17 » 03 Jun 2012, 21:46

Buna ziua!
Numele meu este Marius, si am nevoie de cateva lamuriri daca ma puteti ajuta!
In urma cu 6 luni mi-a fost furat autovehiculul din fata blocului.Masina era inmatriculata pe BG deoarece m-a costat 5000e la achizite si taxa era 4000e ( absurd) .Am facut plangerea prealabila la politie si dupa 1 luna mi-a comunicat verbal ca masina se afla in Spania la fostul proprietar ( ea fiind adusa de acolo inainte sa o cumpar) inscrisa in circulatie cu acte in regula :rtfm: ceea ce mi-e greu sa accept deoarece cand am cuparato am primit Nr de inmatriculare de Spania,Carte Spania,Talon spania.
Autorii in cauza au fost indentificati si s-a inceput urmarirea penala de pe data de 15.01.2012 ( fiind persoanele de la care eu am cumparat masina ,din Constanta)

Durerea mea este : De ce din ianuarie pana acum dosarul nu a ajuns nici macar la parchet? exista dovezi video( camera statia de taxare autostrada) ,audio (telefoanele personale) si multe altele ca si cum ei au furat masina.De ce nu se intampla nimic? Ce pot sa fac? Din cate stiu masina este la Madrid data "indisponibila"#-o
As vrea sa merg personal la madrid cu cheia masinii si actele de spania ( dupa ce le ridic din bulgaria ) acolo la politie! Oare reusesc sa fac ceva? Sau bat drumul degeaba?
Cum pot sa`i trimit pe autori in judecata pentru a`mi recupera prejudiciul? Trebuie sa astept ca politia sa trimita dosarul la parchet?adica peste ani?
Astept un raspuns va rog mult!
Multumesc!

Guest

Re: Furt auto proprietate personala

Post by Guest » 04 Jun 2012, 01:04

Interesati-va la parchet daca s-a inceput deja urmarirea penala pentru cei care au savarsit fapta si in ce stadiu este dosarul. Dat fiind ca sunteti parte vatamata, aveti acest drept. In functie de rezultat veti sti daca sa va constituiti parte civila in procesul penal sau daca sa ii dati in judecata pe latura civila pentru repararea prejudiciului.

mariusn17

Post by mariusn17 » 04 Jun 2012, 14:32

Dosarul nu a ajuns inca la Parchet!S-a inceput urmarirea penala asupra faptuitorilor din ianuarie. Se afla in lucru la Politie in instrumentare!Probabil lipsa dovezilor lungeste lucrurile asa mult?In momentul actual se poate face ceva?Pot intenta un proces impotriva autorilor furtului ?

Guest

Post by Guest » 06 Jun 2012, 00:09

Dat fiind ca sunt solicitate informatii din Spania si procedura cu strainatatea este mai anevoioasa, cred ca trebuie sa va inarmati cu rabdare. Insa ar i indicat sa mergeti din cand in cand la politie sa va interesati de stadiul dosarului. Veti fi oricum chemat si intrebat daca nu va constituiti parte civila in procesul penal pentru recuperarea pagubelor suferite.

mariusn17

Post by mariusn17 » 09 Jun 2012, 13:35

Cu siguranta ma voi constitui parte civila in procesul penal pentru repararea daunelor suferite.Sunt curios doar oare de ce dureaza atat de mult cand sunt atatea dovezi.Masina sincer nici nu as vrea sa o iau inapoi deoarece au trecut 7 luni si cine stie in ce stadiu este.Chiar nu pot sa fac nimic sa urgentez lucrurile?Daca imi iau un avocat sa ma reprezinte poate face ceva?sau nu e nimic de facut decat de asteptat? :neutral:

Guest

Post by Guest » 09 Jun 2012, 21:18

In opinia mea, avocatul nu poate face nimic pentru a urgenta activitatea de cercetare a organelor de politie. Insa nu va opreste nimic sa incercati.
Poate vreun coleg avocat are vreo alta opinie legat de situatia Dvs. :floare:

mariusn17

Post by mariusn17 » 13 Jun 2012, 21:16

Tocmai am angajat un avocat ( daca asa se spune) si mi-a spus ca sunt foarte multe lucruri de facut.In primul rand acum dupa alegeri la noi s`a schimbat inspectorul sef la politie si mi-a dat de inteles ca au o relatie apropiata.Este inscrisa de 18 ani in barou si presupun ca si asta conteaza. A spus ca vrea sa afle de ce faptuitorii nu sunt inca arestati daca s-a inceput urmarirea penala de 6 luni cand sunt atatea dovezi.Sa vada cine din Ro tine legatura cu politia din Sp prin interpol sa vada in ce stadiu este exact masina.Si multe altele dar sunte termeni juridici care ma depasesc.Am zis sa incerc si asa poate o sa am un rezultat favorabil deoarece masina mi-am luat`o cu un credit si acum platesc pentru bunastarea altora.Daca mai aveti idei sau sugestii va rog ajutati`ma.Multumesc :ziar:

Post Reply