prima de vacanta
prima de vacanta
daca concediile nu sunt programate si fiecare si-l ia cum vrea, asta in conditiile in care salariul se ia in continuare angajatorul este obligat sa-ti acorde prima de vacanta?
in numele salariatului, desi suna ciudat!
chiar mi s-a parut absurd sa fie obligat angajatorul sa dea prima de vacanta!
mi se pare ok in schimb sa fii in stare sa-ti negociezi tu prima de vacanta, de paste, craciun, ziua copilului, etc.
asta da reusita!
dan poate spun prostii!
daca are ccm in care e prevazuta sau e prevazuta in roi, eu zic ca nu intra la categoria "este obligat" pentru ca el a dorit sa dea aceasta prima!
chiar mi s-a parut absurd sa fie obligat angajatorul sa dea prima de vacanta!
mi se pare ok in schimb sa fii in stare sa-ti negociezi tu prima de vacanta, de paste, craciun, ziua copilului, etc.
asta da reusita!
dan poate spun prostii!
daca are ccm in care e prevazuta sau e prevazuta in roi, eu zic ca nu intra la categoria "este obligat" pentru ca el a dorit sa dea aceasta prima!
Re: prima de vacanta
Potrivit prevederilor Codului muncii, angajatorul este obligat sa acorde in fiecare an concediu salariatilor si sa faca programarea.marika wrote:daca concediile nu sunt programate si fiecare si-l ia cum vrea, asta in conditiile in care salariul se ia in continuare angajatorul este obligat sa-ti acorde prima de vacanta?
In perioada concediului salariatul beneficiaza de indemnizatie de concediu si, daca a obtinut prin negocierea colectiva (adica in CCM) sau individuala (CIM), atunci are dreptul si la prima de vacanta.