prima de vacanta

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
marika

prima de vacanta

Post by marika » 31 Mar 2005, 08:59

daca concediile nu sunt programate si fiecare si-l ia cum vrea, asta in conditiile in care salariul se ia in continuare angajatorul este obligat sa-ti acorde prima de vacanta?

croc

Post by croc » 31 Mar 2005, 13:16

angajatorul nu este obligat sa-ti dea prima de vacanta;
cel putin in privat si cel putin asa stiu eu si cel putin asa mi se pare firesc! :-x
mi se pare chiar ati luat-o un pic pe langa problema;
cum dumnezeu sa-l obligi sa-ti dea prima de plecat in concediu?
ce e el, casa de binefacere?

adviser45

Post by adviser45 » 31 Mar 2005, 19:22

marika, nu ai specificat daca prima e prevezuta in ccm.
Croc, ai vorbit in numele angajatorului?

croc

Post by croc » 31 Mar 2005, 22:00

in numele salariatului, desi suna ciudat!
chiar mi s-a parut absurd sa fie obligat angajatorul sa dea prima de vacanta!
mi se pare ok in schimb sa fii in stare sa-ti negociezi tu prima de vacanta, de paste, craciun, ziua copilului, etc.
asta da reusita!
dan poate spun prostii!

daca are ccm in care e prevazuta sau e prevazuta in roi, eu zic ca nu intra la categoria "este obligat" pentru ca el a dorit sa dea aceasta prima!

elis

Re: prima de vacanta

Post by elis » 01 Apr 2005, 08:14

marika wrote:daca concediile nu sunt programate si fiecare si-l ia cum vrea, asta in conditiile in care salariul se ia in continuare angajatorul este obligat sa-ti acorde prima de vacanta?
Potrivit prevederilor Codului muncii, angajatorul este obligat sa acorde in fiecare an concediu salariatilor si sa faca programarea.
In perioada concediului salariatul beneficiaza de indemnizatie de concediu si, daca a obtinut prin negocierea colectiva (adica in CCM) sau individuala (CIM), atunci are dreptul si la prima de vacanta.

Post Reply