succesiune dupa 6 luni

Post Reply
huacasinc

succesiune dupa 6 luni

Post by huacasinc » 20 May 2012, 14:42

buna ziua. mama mea a murit in urma cu 6 ani iar tatal meu a ramas in apartamentul familial. eu sunt unicul copil, mama mea mai are 2 frati. nimeni nu a intocmit in acesti 6 ani vreun demers notarial privind succesiunea si am inteles ca in baza art. 700 din Codul Civil, in acest caz am devenit strain de succesiune prin neacceptare. asadar, daca am interpretat corect, tatal meu a devenit proprietar "integral" al aprtamentului.

in momentul de fata doresc sa cumpar (formal) apartamentul de la tatal meu (printr-un credit prima casa), actul de vanzare-cumparare facandu-se pe numele sotiei mele.

as vrea sa stiu daca in acest caz pot aparea probleme de orice fel la intabulare sau vanzarea va putea fi efectuata fara probleme. ori daca mai trebuie sa confirm optiunea mea succesorala, adica faptul ca am renuntat la partea din apartament care mi se cuvenea de pe urma mamei, astfel incat tatal meu sa devina proprietar "integral".
va multumesc!

Cuculis

Re: succesiune dupa 6 luni

Post by Cuculis » 21 May 2012, 10:05

Buna ziua,

Ca sa puteti face act de vanzare-cumparare cu tatal dumneavoastra, trebuie sa dezbateti succesiunea dupa mama. Dumneavoastra veti renunta in favoarea tatalui. Apoi dupa ce se va face notarea in cartea funciara a schimbarii propiretarului, abia apoi puteti face actul de vanzare

Post Reply