Buna ziua,
Urmeaza sa cumpar un imobil cu credit Prima Casa ,eu impreuna cun prietena mea ca si codebitor.
Prietena mea a vazut acum aprox 1 luna un imobil cu o agentie si ulterior(acum o saptamana)am vazut si eu acelasi imobil cu alta agentie.
Agentie prin intermediul careia a vazut prietena mea imobilul,are contract cu proprietarul si a reusit sa obtina un pret mai bun de la proprietar si vrem sa cumparam imobilul prin intermediul acestei agentii.
Pot cei de la a doua agentie,cu care am vazut eu imobilul sa pretinda ceva daune?Am facut doar un contract de vizionare pe 11 mai iar [prietena mea a facut contract de vizionare in aprilie.
In aceste conditii trebuie sa-mi fac griji ?
Multumesc anticipat.
Tranzactie prin intermediul agentiei
Re: Tranzactie prin intermediul agentiei
Nu trebuie sa va faceti griji, deoarece nici dvs. si nici vanzatorul nu ati semnat un contract de intermediere cu exclusivitate, cu cea de-a doua agentie, in care sa stipuleze expres: clientul/vanzatorul nu poate sa incheie separat de Agentie nici un fel de de act din care sa rezulte vanzarea imobilului si sa nu apeleze la serviciile altei agentii. O problema ar fi fost daca ati fi semnat dvs. contractul cu cea de-a doua agentie si ati fi realizat vanzarea prin interpusi (prietena dvs.) direct cu proprietarul, evitand astfel plata comisionului catre agentie.