pensie de intretinere aminorului

Familiei
Post Reply
andreea4

pensie de intretinere aminorului

Post by andreea4 » 09 May 2012, 13:06

Buna ziua,
Va scriu in legatura cu o problema pe care o am si nu stiu cam ce rezolvare ar avea. Am un copil cu o femeie cu care nu am fost niciodata casatorit, fapt care a dus la o hotarare judecatoreasca in care se stabileste ca eu sa platesc o pensie alimentara lunara copilului plus cheltuielile de judecata..aceasta hotarare s-a luat in septembrie 2010. Eu nu am putut plati pana anul acesta nimic, dar incepand cu 2012 am inceput sa platesc. Vreau sa platesc pensia alimentara apoi si cheltuielile de judecata..Numai ca mama copilului nu a inteles si a inceput sa ma ameninte ca ma da iar in judecata. Ma intreb ce se poate intampla in acest caz? Repet, eu am inceput sa platesc pensia alimentara..trebuie sa platesc din urma pana cand ajung la zi. Va multumesc mult anticipat si sper ca m-am exprimat destul de corect ca dvs sa puteti intelege problema mea
Cu stima,
Alexandru

Leon Carmen

Re: pensie de intretinere aminorului

Post by Leon Carmen » 09 May 2012, 20:41

Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la întretinere, a urmãtoarei fapte:
c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã, se pedepseste, în cazurile prevãzute la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendã.
Actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
Împãcarea pãrtilor înlãturã rãspunderea penalã.
Dacã pãrtile nu s-au împãcat, dar în cursul judecãtii inculpatul îsi îndeplineste obligatiile, instanta, în cazul când stabileste vinovãtia pronuntã împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionatã a executãrii pedepsei, chiar dacã nu sunt îndeplinite conditiile prevãzute în art. 81.
Revocarea suspendãrii conditionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul sãvârseste din nou infractiunea de abandon de familie.
In afara de aceasta plangere la Politie, mama copilului ar putea sa ceara executarea silita (eventual poprire pe salariu) in temeiul acelei hotarari judecatoresti.

andreea4

Post by andreea4 » 10 May 2012, 10:57

Multumesc din suflet pentru acest raspuns, acum stiu ceea ce am de facut! Daca o sa mai am alte intrebari o sa apelez din nou la dvs cu toata increderea! Multumesc inca odata!

C_A_Coltuc

Post by C_A_Coltuc » 10 May 2012, 13:08

Se va savarsi o infractiune de abandon de familie

andreea4

Post by andreea4 » 10 May 2012, 14:07

Va multumesc si dvs domnule avocat pentru raspuns! Acum ma intreb...daca eu achit totul din urma si ajung la zi in timpul procesului, ce se mai poate intampla? Pt ca eu asta am de gand..incepand din septembrie 2010 pana in prezent, respectiv mai 2012 sunt 20 de luni...pana acum am platit pentru 6 luni, exact pentru lunile in care eu am avut venit.Restul lunilor nu am avut niciun venit pentru ca nu am lucrat. Acum eu locuiesc intr-o alta tara, avand un venit de part time si deci m-am hotarat sa-i platesc din urma , pentru celelalte 14 luni, pana cand ajungem la zi! Nu este rea-vointa, scopul meu fiind ca sa ajungem la o intelegere amiabila dar mama copilului nu este de acod! Ma va actiona iar in instanta dar eu o sa platesc totul in timpu lprocesului!
Si o alta intrebare pe care o am ar fi :pentru ca am pierdut procesul din 2010 in care se stabilea ca eu trebuie sa platesc lunar pensie de intretinere a minorului, acum trebuie sa platesc si cheltuielile de judecata. Insa pentru mine prioritate este sa platesc pensia alimentara dupa care o sa platesc si cheltuielile de judecata. Insa nu stiu cum trebuie sa procedez. Unde anume trebuie sa platesc aceste cheltuieli si daca este vreo problema ca mai intai vreau sa ma ocup de aceasta pensie dupa care de cheltuielile de judecata! Nu am un venit atat de mare incat sa-mi permit sa platesc totul odata! Dvs ce ma sfatuiti?
Va multumesc din suflet pentru ajutor!

Post Reply