Hartuire prin procese fara motiv

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Mirela Felicia

Hartuire prin procese fara motiv

Post by Mirela Felicia » 09 May 2012, 11:40

Am nevoie de un sfat si eventual numele unui avocat din Ploiesti in caz ca problema mea poate avea o rezolvare . Mama mea a divortat acum 8 ani de tatal meau . Tata a decis sa faca divortul cand avea 71 de ani .Dupa divort tata nu a intrerupt niciodata procesele impotriva mamei mele hartuind-o astfel incat acum are probleme mari de sanatate. Si eu si mama a trebuit sa plecam din casa pentru ca era foarte violent si nu odata a atentat la viata ei . Locuim in alta parte de 9 ani , am castigat toate procesele impotriva lui pe cale civila ( procese deschise numai de el ) . La partaj mama a castigat 60% din casa iar acum el trebuie sa-i dea din pensie despagubire pentru ca a ramas in casa . As dori sa i se deschida un proces penal de hartuire morala impotriva mamei mele daca este posibil . Dumneavoastra ce ma sfatuiti ? Va multumesc anticipat

Cuculis

Re: Hartuire prin procese fara motiv

Post by Cuculis » 10 May 2012, 08:46

HArtuirea morala nu este rglementata in codul penal. La nivel european a fost reglementata hartuirea morala la locul de munca prin Directiva cadru 89/391.
Ceea ce puteti face este sa obtineti un ordin de restrictie. In cazul in care, in conditiile legii, sunt incalcate masurile dispuse de instanta prin ordinul de restrictie, se va considera infractiune de nerespectare a hotararii judecatoresti, iar agresorul risca intre o luna si 12 luni inchisoare. Raspunderea penala poate fi inlaturata doar de impacarea partilor, insa, in caz de condamnare, executarea pedepsei nu va putea fi suspendata conditionat.

Post Reply