succesiune

Post Reply
elena22

succesiune

Post by elena22 » 06 May 2012, 15:42

ma poate lamuei si pe mine cineva? in urma parintilor mei a ramas un imobil mostenitori fiind eu impreuna cu sora mea .Tata a decedat in anul 2002 nu sa desbatut masa succesorala ,mama in anul 2012 dupa care urmeaza acum sa desbatem succesiunea ,eu am mutatia la adresa unde e situat imobilul legal am inteles ca am dreptul de a locui in continuare acolo cu toate ca mostenirea se imparte la 2 ,in perioada cind mama mea era in viata a existat o discutie mai aprinsa si am fost nevoita sa plec cu chirie ca sa pot incheia acele neintelegeri acum sora nici nu vrea sa auda sa ma lase sa locuiesc in acel imobil cu toate ca succesiunea inca nu sa desbatut la notar a venit la mine cu niste acte zicindu-mi ca trebuie sa meargem intai la primaria din oras si apoi la notar este adevarat? poate sa mearga singura si sa declare ca nu mai sunt mostenitori? poate cu acte doveditoare cum ar fi chitante cu care sa dovedeasca ca a suportat singura cheltuielile de inmormintare si sa demonstreze asa ca nu mai sunt mostenitori sau sa pretinda la toata masa succesorala ? Atita timp cit ea nu m-a anuntat de decesul mamei mele decit atunci cind a fost depusa la capela imi c-am de de gindit multe stiu ca mama mea a avut un cont in banca si ca de acolo au provenit acele cheltuieli de inmormintare .Cum pot intra in acel imobil pe cale legala? daca as intra fortat ce s-ar intimpla? Pot apela la ajutorul politiei din cartierul unde este situat imobilul? Cum pot sa intru in posesia actelor de proprietate a imobilullui (care e pe numele parintilor) si care in momentul de fata se afla la ea? daca as deschide un proces si sa cer in instanta sa o despagubesc ea poate refuza cerind sa vinda? ma pot folosi de chitante unde am contribuit la inbunatatirea imobilului ma ajuta sa mai scad din pretul de evaluare a succesiunii?

Guest

Re: succesiune

Post by Guest » 07 May 2012, 12:29

elena22 wrote:ma poate lamuei si pe mine cineva? in urma parintilor mei a ramas un imobil mostenitori fiind eu impreuna cu sora mea .Tata a decedat in anul 2002 nu sa desbatut masa succesorala ,mama in anul 2012 dupa care urmeaza acum sa desbatem succesiunea ,eu am mutatia la adresa unde e situat imobilul legal am inteles ca am dreptul de a locui in continuare acolo cu toate ca mostenirea se imparte la 2 ,in perioada cind mama mea era in viata a existat o discutie mai aprinsa si am fost nevoita sa plec cu chirie ca sa pot incheia acele neintelegeri acum sora nici nu vrea sa auda sa ma lase sa locuiesc in acel imobil cu toate ca succesiunea inca nu sa desbatut la notar a venit la mine cu niste acte zicindu-mi ca trebuie sa meargem intai la primaria din oras si apoi la notar este adevarat? poate sa mearga singura si sa declare ca nu mai sunt mostenitori? poate cu acte doveditoare cum ar fi chitante cu care sa dovedeasca ca a suportat singura cheltuielile de inmormintare si sa demonstreze asa ca nu mai sunt mostenitori sau sa pretinda la toata masa succesorala ? Atita timp cit ea nu m-a anuntat de decesul mamei mele decit atunci cind a fost depusa la capela imi c-am de de gindit multe stiu ca mama mea a avut un cont in banca si ca de acolo au provenit acele cheltuieli de inmormintare .Cum pot intra in acel imobil pe cale legala? daca as intra fortat ce s-ar intimpla? Pot apela la ajutorul politiei din cartierul unde este situat imobilul? Cum pot sa intru in posesia actelor de proprietate a imobilullui (care e pe numele parintilor) si care in momentul de fata se afla la ea? daca as deschide un proces si sa cer in instanta sa o despagubesc ea poate refuza cerind sa vinda? ma pot folosi de chitante unde am contribuit la inbunatatirea imobilului ma ajuta sa mai scad din pretul de evaluare a succesiunii?

-posibilitati sunt, dar trebuie vazut ce acte aveti si stabiliti pasii pe care trebuie sa-i urmati. aveti grija sa nu treaca 6 luni de la decesul mamei dvs, si aveti grija ca trebuie sa fie dezbatuta succesiunea dupa ambii parinti. daca doriti mai multe relatii contactati-ma la email cabinlex@yahoo.com si vedem cum si in ce masura am sa va pot ajuta... av.dinu gbriel marian

Cuculis

Re: succesiune

Post by Cuculis » 10 May 2012, 08:59

Daca va intelegeti puteti merge la notar a dezbateti succesiunea, daca nu in instanta. Daca ar ascunde faptul ca mai sunt mostenitori toate actele facute de ea asupra mostenirii sunt nule s

Post Reply