partaj judiciar
partaj judiciar
Buna ziua!Am si eu nevoie de niste raspunsuri in privinta unei mosteniri din partea bunicilor decedati din partea tatalui.Sa povestesc pe scurt cum stau lucrurile.Bunici mei au avut 3 copii,tatal meu,care la randul lui are 2(cu mine),o sora care nu a avut copii si un frate care la randul lui are 2 copii.eu cu fam mea am locuit in casa bunicilor,parintii mei au avut grija de acestia,le-a facut pomenile dupa moartea acestora...cam ce este normal sa se faca.Titlu de proprietate nu a existat nici pe numele bunicilor,acesta s-a scos dupa moartea lor de catre mama mea.Acum 2 ani a murit si tatal meu,la fel si fratele lui,iar verii si matusa ne-au dat in jud pe mn si fratele meu pentru impartirea bunurilor.Bunurile consta in casa batraneasca,si 5ha de pam.As vrea sa stiu cum se va face impartirea bunurilor si daca noua ni se v-a lua si din casa in care am investit bani si pe care am intretinuto timp de 35 ani(mama-tata)?Mentionez ca noi nu avem un avocat deoarece nu ni-l putem permite si daca la sfarsit vom fi pusi sa platim ceva cheltuieli de judecata?pentru ca nu stiu exact care vor fi procedurile.Astept raspunsul dvs.Va multumesc!
Re: partaj judiciar
Ati zis ca au fost 3 frati. tatal dumneavoastra si cu un frate sunt morti iar soar traieste. Dumneavoastra si verisorii veniti la mostenire prin reprezentare. ceea ce inseamna ca feicare dintre copiii bunicilor ar fi avut 1/3 din mostenire.
1/3 are sora tatalui dumneavoastra
verisorii dumneavoastra au 1/3: cati sunt, de exemplu daca sunt 2 vor avea 2/6 fiecare
iar dumneavoastra fratele si mama la fel.
Da se va imparti casa. Ceea ce puteti sa faceti este sa aduceti dovezi ca ati investit acolo ca i-ati crescut valoarea si ca dumevastra v-ati ocupat de ingrijirea bunicilor.
Cheltuielile de judecata se platesc in general de cel care peirde procesul, in cazul acesta fiind vorba de un partaj cel mai probabil se vor imparti intre toate partile
1/3 are sora tatalui dumneavoastra
verisorii dumneavoastra au 1/3: cati sunt, de exemplu daca sunt 2 vor avea 2/6 fiecare
iar dumneavoastra fratele si mama la fel.
Da se va imparti casa. Ceea ce puteti sa faceti este sa aduceti dovezi ca ati investit acolo ca i-ati crescut valoarea si ca dumevastra v-ati ocupat de ingrijirea bunicilor.
Cheltuielile de judecata se platesc in general de cel care peirde procesul, in cazul acesta fiind vorba de un partaj cel mai probabil se vor imparti intre toate partile