Buna ziua,
Am o problema legata de un teren si anume: Tatal meu are in proprietate un teren cu casa dobandit in anul 1965,de aproximativ 500mp, lipit de acest teren exista un alt teren in suprafata de 500mp teren pe care il are in folosinta din acelasi an dar pentru care nu exista nici un act de proprietate cu toate ca el figureaza la oficiul de cadastru al primariei orasului Otopeni,ca facand parte din proprietatea tatalui meu. Pentru a intra in posesia acestiu teren am fost sfatuiti sa mergem in instanta pentru a putea obtine titlul de proprietate si pentru aceea parte de teren.Mentionez ca acest teren nu a fost revendicat de nimeni .
Va rog sa-mi spuneti ce costuri implica si care ar fi durata acestui proces.
In speranta ca voi primi un raspuns promt din partea dumneavoastra , va multumesc anticipat.
Cu stima,
Mihaela Costache
titlu de proprietate
Re: titlu de proprietate
Trebuie introdusa o actiune prin care se solicita ca tatal a dobandit terenul prin uzucapiune, durata dosarului depinde de inscrisurile pe care le detineti, iar costurile sunt formate din taxa de timbru si onorariu de avocat.
Re: titlu de proprietate
Da puteti sa il castigati in instanta. Cel mai important lucru este sa demonstrati ca dumneavoastra l-ati folosit pana acum ca un proprietar ( ati platit impozit, l-ati cultivat, etc.). In ceea ce priveste durata, o sa treaca ceva timp pana la finalizarea procesului mai ales ca in zona bucuresti-ilfov numar de procese este foarte mare si instantele dau primul termen de judecata chiar si la distanta de 1 an de zile de la data introducerii cererii.