Retinere Autoturism

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
laurovicimihai

Retinere Autoturism

Post by laurovicimihai » 28 Apr 2012, 14:21

salut am cumparat o masina anu' trecut cu numere de Italia pe la sfarsitul luni mai numere si asigurare valabile pana in 16 octombrie am facut contract de vanzare cumparare plus procura. Nu am iesit din tara cu masina acum mi-am scos numere rosi si am vrut sa o inscriu pe Bulgari.In vama la Calafat mi-au sechestrat masina sub pretextul ca este furata ...masina a fost furata in 2002 dar a fost recuperata de politia din Italia si a mai avut 2 proprietari scrie pe talon clar ca a fost recuperata si cartea masini adica TARGA,a fost facuta in 14 04 2011 noua ... prima data miau spus politaii din vama ca-i furata le-am spus sa se uite bine an talon ca scrie clar ca a fost furata da a fost recuperata,a tinuto tot asa ca-i furata mi-o facut proces verbal au sigilato mio zis ca ei lucra prin internet rapid se rezolva imediat dupa 2 zile. I-am sunat sa antreb daca sa rezolvat sau nu ...mi-au spus ca masina nu e furata dar e intr-un proces in Italia ca proba si e data din septembrie 2011.Mi-au zis sa am rabdare,i-am intrebat cat sa mai am .....am rugat pe cineva in Italia sa verifice daca e furata sau nu,si mi-a zis ca nu apare nici unde ca e furata. CE MA SFATUITI SA FAC?

vulpacris

Re: Retinere Autoturism

Post by vulpacris » 29 Apr 2012, 01:29

Mergi la un avocat sa vada actele, sa faca cereri scrise catre cei care au sechestrat masina, si eventual, daca o sa considere necesar, si o plangere penala impotriva lor pentru abuz in serviciu, ca astfel de probleme nu se rezolva cu "mi-a spus", adica pe vorbe, ci numai in scris, si trebuie sa-ti fie comunicate care sunt probele, din care sa reiasa ca este temeinica si legala privarea ta de dreptul de proprietate asupra masinii. Dar, poate ca stii, sau macar banuiesti, care este situatia reala, si din cauza asta nu ii iei de gat pe politisti.

laurovicimihai

Post by laurovicimihai » 29 Apr 2012, 13:00

Nu stiu si nici nu banuiesc care este situatia reala.

inxs_2099

Post by inxs_2099 » 02 May 2012, 23:47

Sincer va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat si sa-i expuneti pe larg situatie. Orice sfat v-am da, cred ca nu ar fii intr-adevar indeajuns.
Cu stima.

sandu

Post by sandu » 20 Jun 2012, 21:37

Situatia reala ar fi ca ai fost inselat

Post Reply