Discutii privind procedura civila
-
buba
Daca prin intampinare nu s-a invocat exceptia lipsei calitatii de reprezentant a reclamantei (
reprezentantul / "mandatarul " reclamantei nu a depus nici o procura in original sau in copie legalizata in acest sens dar a angajat avocat cu delegatie depusa la dosar)
mai poate fi invocata in timpul procesului la prima instanta ??
Avocatul advers este plin de adversitati si vreau sa i-o pun....
Ma ajutati va rog

-
Luana
Reclamanta are un reprezentant care a angajat un avocat...sau cum...? Nu am inteles clar sincera sa fiu, refolmuleaza un pic te rog buba.
Daca la rubrica "client" pe delegatie e semnatura reclamantului, atunci delegatia e valabila.
-
buba
Reclamantul este o persoana fizice X care prin intermediul persoanei fizice Y a formulat actiunea . Y este cel care a semnat delegatia la rubrica "client"....iar actiunea este semnata de AVOCAT ( in baza imputernicirii avocatiale)
Nu vreau sa pun transant in discutie delegatia avocatului ci mandatul de reprezentant al lui y care a promovat o actiune in numele lui x prin intermediul av( mandat care nu exista la dosarul instantei)....
E cam spiralat nu????
Problema este aceea daca mai pot sau nu sa invoc exceptia.
Mersi .
-
mihai_ielciu
pai sigur ca potzi , ca doar nu te leaga nimeni de gura :))
eu zic sa o invoci si sa vezi ce iese, oricum din cate am inteles abia ai depus intampinare , deci nu ai ajuns la primul termen de judecata, asa ca ar fi chiar indicat sa o invoci. cateodata mai tine chiar shi dupa prima zi de infatisare.
din cate vad eu nu ai nimik de pierdut , inca din contra doar de castigat, in cel mai rau caz iti respinge exceptia shi ajungi de unde ai plecat. :)
-
buba
Pai asta ma gandema si eu....
Oricum prin intimpinare i-am invocat un carnatz lung de exceptii; pe asta n-am sesizat-o pana la prima zi de infatisare. Insa cum avocatul advers a raspuns la intampinare intr-o maniera foarte impertinenta , m-am gandit sa-i mai dau......

. Sa se exorcizeze
Am terminat chiar acum notele de sedintza.
Mersi mult. Va pup.

[/i]
-
cumintzica
daca cererea a fost introdusa de Y (prin avocat) in numele lui X, atunci exceptia ce trebuie invocata este lipsa dovezii de reprezentant, iar instanta va acorda termen pentru suplinirea lipsei. exceptia poate fi invocata oricind.
exceptia lipsei calitatii procesuale este absoluta, si poate fi invocata oricind, chiar daca nu ai invocat-o prin intimpinare.
-
Luana
Cumintzica wrote:daca cererea a fost introdusa de Y (prin avocat) in numele lui X, atunci exceptia ce trebuie invocata este lipsa dovezii de reprezentant, iar instanta va acorda termen pentru suplinirea lipsei. exceptia poate fi invocata oricind.
exceptia lipsei calitatii procesuale este absoluta, si poate fi invocata oricind, chiar daca nu ai invocat-o prin intimpinare.
foarte corect cumintzica.
-
buba
Am invocat si pe una ( lipsa calitatii procesuale active) si pe alta( lipsa dovezii de reprezentant)- prima prin intimpinare a doua ulterior.....
Persoana x fiind decedata..........
Mersi pentru raspunsuri

-
cumintzica
Sa ne spui si noua ce a hotarit instanta. sunt foarte curioasa.
-
ainsof
buba wrote:Persoana x fiind decedata..........
Atunci nu este persoana

si nu are capacitate de folosinta.
-
wittmann
-
b_42_jim
Nu cumva e o speta cu nu stiu ce biserica sau episcopie? Parca am mai citit mai demult o chestie in genul asteia si nu mai stiu daca tu erai...
-
serafim
b_42_jim

- daca X a decedat presupun ca este o persoana fizica si nu juridica Episcopia/biserica au personalitate juridica si ele chiar daca prin "specificul" lor... ingroapa....pe altii...ele...NU MOR !!!

-consider ca in prezenta speta Buba a vrut sa desemneze partea din proces cu X,Y ca si in matematica ele fiind....necunoscute ....
Buba - daca Y ca si "reprezentant " al lui X daca nu are procura sau mandat de la X ca sa-l reprezinte in proces cat si sa angajeze avocat, va trebui sa depuna un certificat de mostenitor ( sa-si arate calitatea de mostenitor al lui X ) daca nu....sanatate buna il pui cu botul pe labe...nu are calitate procesuala !!!!
-
norocel
Daca paratul era mort la data introducerii cererii nu avea capacitate de folosinta si sanctiunea este nulitatea absoluta.
Dupa admiterea exceptiei se respinge cererea.
-
serafim