Mesaj:buna ziua! am castigat si eu procesul privind restituirea taxei de poluare si intampin unele dificultati cu privire la restituirea cheltuielilor de judecata in sensul ca la Tribunalul Dolj sentinta suna ca asa:
Obliga paratele la plata catre reclamant a sumei de 1672 de lei, reprezentand taxa de poluare, suma la care se va aplica dobanda fiscala prev. de art. 124 C.pr. fiscala de la data introducerii actiunii. Obliga paratele la plata catre reclamant a sumei de 439,3 lei reprezentand cheltuieli de judecata.
La Curtea de Apel Craiova setinta este: "Modica in parte sentinta in sensul ca respinge capatul de cerere privind dobanda. Mentine restul dispozitiilor sentintei. Respinge cererea intimatului reclamant privind cheltuielile de judecata. Irevocabila."
Cei de la FISC nu vor sa imi acorde si cheltuielile de judecata acordate de tribunal. Am mai discutat si cu cativa prieteni de ai mei care au fost in aceeasi situatie, in prima faza cei de la Fisc nu au do! rit sa le restituie nici lor cheltuielile pe motiv ca in hotararea curtii de apel este propozitia asta "Respinge cererea intimatului reclamant privind cheltuielile de judecata" si pana la urma si-au luat banii, chiar am in fata hotararea unuia din prieteni care si-a luat banii pe cheltuieli si esti exact ca a mea. am incercat sa le explic celor de la fisc ca imi sunt respinse cheltuielile de judecata solicitate la Curtea de Apel insa trebuie sa mi le restituie pe cele de la Tribunal, intrucat Curtea de Apel nu modifica sentinta Tribunalului si in sensul acordarii cheltuielilor de judecata ci doar in sensul acordarii dobanzii, in sensul asta depunand si o cerere. Va rog sa ma lamuriti cine are dreptate si cine interpreteaza gresit Hotararea Curtii de Apel Craiova. Va rog mult!
Restituire taxa de poluare
Re: Restituire taxa de poluare
Pai fraza semnifica faptul ca s-au respins cheltuielile de judecata
Buna. Am o masina din 1996, in 2010 am inmatriculat. Sunt indreptatit la restituirea taxei de prima inmatriculare? masina a fost inmatriculat in Germania pana in 2010. thx.
Buna. Revin cu problema. Am depus actele la tribunal, am si primit citatia, in care eu apar ca reclamant. Aste e ok, dar si administartia finantelor apare ca reclament. Nu ar trebui sa fie parat? M-am interesat la niste colegi, care , si ei au dat in judecata, si acolo administratia apare ca parat. Aveti vreo explicatie? Va multumesc.
e o gresala de tipararie probabil. Nu are cum sa fiti reclamant amandoi