Descriere:
Pana in Septembrie anul trecut am avut-o in ingrijire pa matsa( care nu avea copii), care la varsta de 98 de ani a decedat. (Septembrie 2011)In August 2010 am incheiat un contract de intretinere la un avocat, (nu la notar) prin care eu ma obligam sa ingrijesc matusa, ea avea drept de uzufruct viager asupra imobilului, iar eu aveam dreptul sa intabulez casa, in cazul in care nu era bine ingrijita, putea sa desfaca contractul, dreptul asupra imobilului revenind asupra ei. Contractul a fost semnat in prezenta a doi martori, si avem si un certificat prin care se atesta ca, matusa era in facultatile mintale de la un medic psihiatru emis la catva zile dupa semnarea contractului, contractul a fost anuntat si la autoritatea tutelara de la primarie.
Matusa a fost bine ingrijita, a decedat, noi intre timp am intabulat casa.
Saptamana aceasta am primit o citatie pentru un proces intentat de verisoara mea, care a locui timp de 20 de ani in Germania, prin care isi cere partea, chemand toti verii pentru stabilirea succesiunii.Verisoara trimitea frecvent o colega de secta sa o vada pe batrana, colega care se arata multumita de cum este ingrijita matusa.
Am inteles ca acest proces ar trebui sa-l castigam fara probleme, avand in vedere ca obiectul succesiunii nu mai exista, casa fiind intabulata pe noi, decizia judecatoresca a intabularii fiind irevocabila.
Cunoscand-o pe verisoara de ce este in stare, ma tem ca va incerca orice sa puna mana pe casa.
Intre timp am aflat, ca verisoara incerca printr-o scrisoare scrisa de matusa (care nu era nici ea usa de biserica) sa dovedeasca, ca nu a fost intretinuta corect, pentru ca matusa ii scria ca a fost batuta de noi. (bineinteles acest lucru nu s-a intamplat, altfel nu traia pana la 98 de ani). Scrisoarea a fost pusa dusa la posta de colega de "secta" a verisoarei, care noua ne spunea cat de bine o ingrijim pe matusa.
Sa presupunem ca intradevar exista aceasta scisoare, cum ne putem apara impotriva acestui atac?
Presupun ca nu se poate dovedi data la care s-a scris scrisoarea, data postala probabil este pe plic si se pot schimba plicurile.
Are vre-o importanta daca scrisoarea a fost inainte sau dupa semnarea contractului de intretinere?
Daca matusa era in stare sa scrie scrisori, de ce nu a cerut desfacerea contractului?
Va rog sa ma ajutati, cum ne putem apara.
Va multumesc din suflet.
COntract intretinere atacat