Am gasit forumul dumneavoastra pe internet prin google si il gasesc foarte interesant. Profit de aceasta ocazie ca sa ma interesez intr-o problema care ma preocupa.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa fac in situatia pe care v-o prezint mai jos :
Mama mea a murit in 1991. Dupa cateva luni de la moartea ei tata ne-a dus pe mine si pe sora-mea la notariat ca sa facem actele de succesiune de pe partea mamei, adica 1/2 din casa, cealalta jumatate a ramas pe numele tatalui. Fiecare dintre noi a primit o jumatate din partea mamei, adica 1/4 din casa pentru ca tata a renuntat la partea ce-i revenea si lui. Dupa aceea tata ne-a repartizat (verbal) partea care revine la fiecare dintre noi doua.
In 1992 eu am plecat in strainatate unde traiesc legal. La plecarea mea din tara am lasat actul meu de succesiune la tatal meu in Romania. In anul 2002 tatal meu a murit. Inainte de a muri el a dat jumatatea lui de casa sorei mele, care l-a intretinut (deci ea are acum 3/4 din casa). Dupa moartea lui sora mea a intrat in partea mea de casa, cea care mi-a repartizat-o tata, a renovat-o fara sa-mi spuna, si acum si-a facut sediul acolo. Partea ce i-a repartizat-o tata prin primul act succesorial nu i-a convenit. In plus, mi-a zis ca a facut curat in biroul tatalui si a aruncat toate hartiile. Am intrebat-o unde este actul meu de succesiune si mi-a zis ca nu l-a vazut. Dar eu cred ca l-a distrus, crezand in felul acesta ca o sa pierd si succesiunea. Eu am amenintat-o ca o dau in judecata si ea a zis ca nu o sa ajungem pana acolo.
Eu as dori sa va pun doua intrebari :
1) Este posibil sa primesc o duplicata dupa actul meu de succesiune, la notariat ?

2) Este posibil sa recastig partea mea de casa, avand in vedere ca ea a fost repartizata verbal de catre tatal nostru ? (nu am avut martori, dar ea nu neaga faptul). Daca este posibil s-o recastig, trebuie sa-i platesc cheltuielile ce le-a facut pentru renovare ? In caz afirmativ, ar fi normal s-o fac numai pe baza de facturi si chitante.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra. :)