Cum se poate deveni jurisconsult ?
Cum se poate deveni jurisconsult ?
Am inteles ca s-a discutat posibilitatea infiintarii unui examen similar celui pentru admiterea in barou si as vrea sa stiu daca s-a hotarit asa ceva .
Multumesc .
Multumesc .
cum se poate deveni consilier juridic?
O problema destul de complicata tinand cont de modificarile legale care apar in acest domeniu destul de des!
Va cer si eu o clarificare in cazul meu. Am terminat facultatea de drept acum doi ani, am fost incadrata jurist (exact asa este scris pe carnetul de munca!) cinci luni de zile. De trei luni am reusit sa ma angajez consilier juridic la o firma. Sunt sigura la departamentul meu, nu am un consilier juridic indrumator asa cum se specifica in lege!
Nu mi se recunoaste stagiatura? Ce ma sfatuiti sa fac?
Va cer si eu o clarificare in cazul meu. Am terminat facultatea de drept acum doi ani, am fost incadrata jurist (exact asa este scris pe carnetul de munca!) cinci luni de zile. De trei luni am reusit sa ma angajez consilier juridic la o firma. Sunt sigura la departamentul meu, nu am un consilier juridic indrumator asa cum se specifica in lege!

Nu mi se recunoaste stagiatura? Ce ma sfatuiti sa fac?
te inscri intr-o uniune a juristilor la nivel judetean. din cauza ca nu ai vechimea ceruta de lege de 2 ani in profesie si pt. ca nu erai angajata ca jurist la data aparitiei legii, vei fi consilier juridic stagiar.
vorbesti apoi cu un jurist definitiv din uniune care sa te ajute sa-ti fie maestru, chiar daca nu lucrezi cu el. nu e obligatoriu sa ai acelasi loc de munca cu indrumatorul.
in viziunea uniunii, indrumarea va consta in referate care ti le va corecta maestrul si intr-un referat anual despre activitatea ta ca stagiar.
activitatea ta in societatea/ institutia in care lucrezi ramane neschimbata pe perioada stagiaturii.
vorbesti apoi cu un jurist definitiv din uniune care sa te ajute sa-ti fie maestru, chiar daca nu lucrezi cu el. nu e obligatoriu sa ai acelasi loc de munca cu indrumatorul.
in viziunea uniunii, indrumarea va consta in referate care ti le va corecta maestrul si intr-un referat anual despre activitatea ta ca stagiar.
activitatea ta in societatea/ institutia in care lucrezi ramane neschimbata pe perioada stagiaturii.
Nu este obligatorie inscrierea in uniune, ci in orice asociatie profesionala(recomandata ar fi cea mai ieftina).ando wrote:te inscri intr-o uniune a juristilor la nivel judetean. din cauza ca nu ai vechimea ceruta de lege de 2 ani in profesie si pt. ca nu erai angajata ca jurist la data aparitiei legii, vei fi consilier juridic stagiar.
Eu nu stiu sa se fi sustinut vreun examen de genul acesta.
Personal nu imbratisez multe din "viziunile" Uniunii.
important este ca acea "organizatie " sa fie recunoscuta, pentru a avea drept de stampila, roba etc. astfel de "organizatii" sunt o gramada, insa trebuie sa fii foarte precaut in privinta scopului infiintarii acelei organizatii si unde exact merg sumele pe inscriere, cotizatii, etc.adviser45 wrote: Nu este obligatorie inscrierea in uniune, ci in orice asociatie profesionala(recomandata ar fi cea mai ieftina).
Eu nu stiu sa se fi sustinut vreun examen de genul acesta.
Personal nu imbratisez multe din "viziunile" Uniunii.
in privinta examenului

nici eu nu imbratisez cu drag viziunile uniunii, insa trebuie sa fim si noi organizati cumva, iar uniunea este singura organizatie a juristilor la nivel national, cu filiale in fiecare judet, recunoscuta ca atare de Minist. Justitiei.