Angajat vs Angajator

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
George 24

Angajat vs Angajator

Post by George 24 » 03 Apr 2012, 22:01

Buna. Sunt sofer la o firma de transport international si in urma tranzitarii unei tari din EU am achitat taxa de drum cu bani cash, aceasta taxa se platea de obicei cu un card de alimentare(Sheel), am alimentat cu cash fiindca operatorul casei de plata mi-a raspuns ca nu poate sa imi alimenteze aparatul pt taxa de drum caci cardul este blocat auziind aceasta am sunat la firma si am obtinut aprobarea sa alimentez cu cash. Dupa efectuarea cursei am intocmit un decont explicit si a intervenit problema, directorul economic al firmei mia zis ca bonul care mi sa emis de la casa de plata este fals.La o discutie intre mine si angajator el mi-a zis ca ar fi onorabil ca eu sa imi dau demisia si daca vreodata cineva il va suna pt recomandari el va spune ca nu sa intamplat nimik. Eu stiind ca sunt nevinovat am refuzat sa imi dau demisia, am fost chemat in cadrul firmei pt cercetare disciplinara iar acum mi sa suspendat contractul de munca si mi sa inaintat dosarul catre autoritatile romane competente pt cercetare mai exact am ajuns in proces cu angajatorul. Va rog sa imi dati un sfat ce ar trebui sa fac in continuare deoarece nu prea sunt in tema cu codul muncii. Cat timp dureaza ancheta al autoritatilor competente? Angajatorul e obligat sa ma plateasca pe perioada anchetei? Am dreptul sa ma angajez in alta parte pana la solutionarea cazului? Va multumesc

andr33a_rose

Re: Angajat vs Angajator

Post by andr33a_rose » 04 Apr 2012, 13:36

Pe timpul cat aveti contractul individual de munca suspendat, angajatorul nu trebuie sa va plateasca. Daca in urma cercetarii se va dovedi ca sunteti nevinovat, angajatorul va trebui sa va ridice suspendarea si sa va plateasca pe perioada cat a durat supendarea . Daca se va dovedi ca sunteti vinovat, va va inceta contractul individual de munca.

Post Reply