in cit timp survine reabilitarea in cazier dac o a am avut
in cit timp survine reabilitarea in cazier dac o a am avut
in cit timp survine reabilitarea in cazier daca am avut o condamnare de 3 anii cu suspendare pentru furt?.va multumesc
Re: in cit timp survine reabilitarea in cazier dac o a am av
Conform art.86 Cod penal, reabilitarea în cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei: daca condamnatul nu a savârsit din nou o infractiune înauntrul termenului de încercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei, el este reabilitat de drept.
Deci, reabilitarea intervine de drept dupa implinirea termenului de incercare daca respectati conditiile impuse de art. mai sus mentionat.
Deci, reabilitarea intervine de drept dupa implinirea termenului de incercare daca respectati conditiile impuse de art. mai sus mentionat.
in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an dar pana in 5 ani, se reabiliteaza in termen de 4 ani la care se adauga jumatate din pedeapsa pronuntata , deci in cazul dumneavoasta jumatate din 3 ani adica 1,5 ani. Deci in 5, 5 ani vi se sterge din cazier
Am avut si eu o condamnare de 2 ani cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani pentru un accident rutier.2 intrebari am pentru dvs:Pot fi reabilitat mai repede de expirarea termenului de incercare?
Reabilitarea intervine automat implicit stergerea din cazier a faptei dupa perioada de incercare sau mai trebuie vreun demers facut in acest sens?
Va multumesc !
Reabilitarea intervine automat implicit stergerea din cazier a faptei dupa perioada de incercare sau mai trebuie vreun demers facut in acest sens?
Va multumesc !