in cit timp survine reabilitarea in cazier dac o a am avut

Discutii privind procedura penala
Post Reply
Guest

in cit timp survine reabilitarea in cazier dac o a am avut

Post by Guest » 31 Mar 2012, 21:48

in cit timp survine reabilitarea in cazier daca am avut o condamnare de 3 anii cu suspendare pentru furt?.va multumesc

Leon Carmen

Re: in cit timp survine reabilitarea in cazier dac o a am av

Post by Leon Carmen » 01 Apr 2012, 13:36

Conform art.86 Cod penal, reabilitarea în cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei: daca condamnatul nu a savârsit din nou o infractiune înauntrul termenului de încercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei, el este reabilitat de drept.
Deci, reabilitarea intervine de drept dupa implinirea termenului de incercare daca respectati conditiile impuse de art. mai sus mentionat.

Cuculis

Post by Cuculis » 02 Apr 2012, 11:42

in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an dar pana in 5 ani, se reabiliteaza in termen de 4 ani la care se adauga jumatate din pedeapsa pronuntata , deci in cazul dumneavoasta jumatate din 3 ani adica 1,5 ani. Deci in 5, 5 ani vi se sterge din cazier

BVL

Post by BVL » 04 Feb 2013, 23:17

Am avut si eu o condamnare de 2 ani cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani pentru un accident rutier.2 intrebari am pentru dvs:Pot fi reabilitat mai repede de expirarea termenului de incercare?
Reabilitarea intervine automat implicit stergerea din cazier a faptei dupa perioada de incercare sau mai trebuie vreun demers facut in acest sens?
Va multumesc !

Post Reply