Deoarece ancheta in care sunt implicata ca reclamanta pentru furt treneaza de mai bine de 1 an desi initial a fost o recunoastere completa din partea faptuitorilor,procurorul de caz tergiverseaza inexplicabil lucrurile.M-am adresat inspectorilor CSM care mi-au scris imediat ca au transmis petitia mea exact procuraturii unde se ancheteaza cazul.
Intrebari:
1.Ce inseamna ca inspectorii CSM au traimis petitia(vezi mai sus)?Ce urmeaza sa se intample practic?Voi primi vreun raspuns?De obicei se procedeaza repede?
2.In ce conditii pot cere schimbarea procurorului de caz?
Multumesc pentru raspuns.
Schimbare procuror de caz
Re: Schimbare procuror de caz
Da veti primi un raspuns la petitia dumnevoastra in 30 de zile.
In general dureaza asa mult deoarce nu este suficient personalul
In general dureaza asa mult deoarce nu este suficient personalul
Va multumesc pentru raspunsul la a II-a intrebare.Am studiat profilul Cabinetului dvs de avocatura si am vazut ca nu va ocupati de probleme de drept penal.Pacat,caci imi inspirati incredere! As fi fost foarte interesata de raspuns si la prima intrebare dar imi dau seama ca nu este obiectul domeniului dvs de activitate.Inca o data,multumesc.
Ceea ce puteti face impotriva procurorului este sa faceti o plangere la organul superior prin care sa aratati ca tergiverseza lucrarile dosarului :
Plangerea contra actelor procurorului
(1) Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
(2) In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale procurorului sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acestia, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.
(3) In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2.
(31) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.
Plangerea contra actelor procurorului
(1) Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
(2) In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale procurorului sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acestia, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.
(3) In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2.
(31) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.
Va multumesc.
Raspunsurile dvs mi-au fost de mare ajutor.
Raspunsurile dvs mi-au fost de mare ajutor.