PARTAJ BUNURI COMUNE

Post Reply
simonadewald

PARTAJ BUNURI COMUNE

Post by simonadewald » 25 Mar 2012, 20:56

BUNA SEARA,
ma confrunt cu un partaj bunuri comune,cu fostul sot.
in fapt,
-in timpul casatoriri 22.06.1996-19.09.2007,am achizionat mai multe bunuri moblile si imobile,care fac ob masei de partaj.
-fostul sot a deschis actiune in constatare ,sa se constate ca un imobil este proprietatea lui de inainte de casatorie,desi am cumparat cu act autentic in 27.02.2001,de la un cumatru de-al nostru.
pentru aceasta,a facut un contract e imprumut cu acesta ,cu data de 05.10.1995,prin care fostul sot=creditor,il imprumuta pe cumatrul=debitor,cu suma de 100.000.000lei vechi,pentru 5 ani fara dobanda,adica 15.10.2000.Debitorul ,in solidar cu sc com al carui adm.unic este,garanteaza imprumutul cu acest imobil,iar la data scadenta daca nu restituie imprumutul,se obliga sa i-l vanda sau unei persoane indicate de creditor.
-eu am introdus actiune partaj bunuri comune fara a sti de aceasta actiune,iar cand am primit citatia,am depus intampinare si am demonstrat ca incearca sa sustraga de la masa de partaj acest imobil,am cerut si s-au conexat dosarele.
Am demonstrat ca:
-la data 05.10.1995,firma acestuia nu a fost infiintata cu extras de la ORC-Galati
-la data aceasta nu era proprietara imobilului
-alta sc com era prorietara
Pe parcursul judecatii,a fost suspendat dosarul pana la finalizarea divortului,iar apoi a fost repus pe rol,urmand a se pronunta iap-ul.
Am mai schimbat 2 judecatori,unul iesind la pensie,iar cel de-al doilea a plecat la tribunal.La cel de-al treilea,dupa cel de-al doilea termen,s-a si prnuntat iap-ul,dar ,cu stupoare i-s-a atribuit fostului sot imobilul ca fiind dobandit inainte de casatorie,spune el,ca a semnat acest contract sub semnatura privata,contract care nu intruneste conditiile unui inscris sub semnatura autentica,el nefiind inregistrat ,ci putea fi intocmit oricand,mai ales ca:
la data 05.10.1995 era propr sc alopem srl,aceasta vinde catre sc chirenila srl la 13.10.1995,infiintata la 12.10.1995,care vinde spatiul catre sc nadironix srl in 1998,care vinde apoi catre cumatrul si sotia lui in 1999,si apoi imi vinde mie in 2001,cu act autentic,la notar.
La momentul vanzarii,nu exista nici un fel de astfel de contract,mai ales ca nu vroia sotul sa cumparam,dar,avand bani de la parintii mei,desi era devastat,l-am cumparat,sotul facand parte conf art 30 codul familiei.
Sub sanctiunile art 292 codul penal,sotii declara ca:
1. nu au facut promisiuni vreunei pers fiz sau juridice,ca nu este pe rolul vreunei instante,si ca nu este ipotecat in favoarea vreunei pers fiz sau juridice.
2.au primit 100.000.000lei vechi de la cumparatoare,azi la data vanzarii ,cand cumparatoarea intra in fapt si drept in stapanirea imobilului.
La data de 19.03.2001,studiind dosarul,am constatat ca mai exista o declaratie a cumatrului,debitorul din contractul de imprumut si vanzatorul imobilului in cauza,la data de 01.04.2010,dupa ce i-am dat de gol ca data care o sustin ,pusa la intamplare de ei,caci,nici macar nu si-au studiat actele,in care declara,sub sanctiunile prevazute de lege,la notar,altul decat cel care a intocmit actul autentic,ca,la data de 15.10.1995,alta data decat in contract si sustinerea actiunii,a primit imprumutul de la fostul sot in suma de 100mil lei vechi,si ca a vandut imobilul,persoanei indicate de credtitor,adica mie,sotiei creditorului la 27.02.2001.
Mai declara ca a dobandit imobilul in 1999 de la sc nadironix srlcare la randul lui l-a dobandit,....si tot asa.
Mentionez ca,acest contract de imprumut nu exista,la data 05.10.1995,nici la 15.10.1995,iar daca ar fi existat,s-ar fi inregistrat in registrul de transcriptiuni,nu s-ar fi vandut de atatea ori,sau ar fi fost prezentat la autentificare,pentru a se stipul in contrul imprumutului.
Asadar,nu e inregistrat in nici un fel de registru special pt inscrisuri sub semnatura privata,putea fi intocmit oricand,in complicitate,unul ajutandu-l pe celalalt,pentru a sustrage acest imobil.
Stupoarea cea mare a fost cand,in solutia iap-ului,constat ca,judecatoarea,care a venit de la sectia penala la civila,ii atribuie fostului sot acest imobil,in baza acestiu contract ,,sub semnatura privata,,,invocand ca au autentificat contractul in 2010,dsi e doar declaratia debitorului,care nu tine seama de actul autentic,si nu se autosesizeaza asupra falsului celor2,asupra declaratiei data de acesta in 2010,dupa 15 ani de la data semnarii contr de imprumut,desi a fost dobandit in 2001.
Eu ,declarand ca am cunostinta ca art 30 cfam,spune ca sotul devine coproprietar,nu am deschis sau sustinut ca ar fi bunul meu propriu,pentru ca o data semnat asta e,eu l-am sustinut bun comun pentru masa de partaj.
Judecatoarea,spune,ca eu,nu am negat provenienta sumei de bani,cu care a fost cumparat imobilul,desi nu m-a intrbat nimeni cu ce bani am cumparat sau daca stiu de acest contract,discutii au fost la interogatoriu doar pentru casa constr.in timpul casatoriei,care si pe aceea,fostul sot sustinea ca e un grajd al parintilor sai,la care s-a batut un cui,schimbat o usa,iar eu am adus aut de constructie si actele anexe.
Mentionez ca fostul judecator,prin avocata sa,sotia procurorului carare,a ajuns la fostul judecator,astfel ca si acela a stat in pronuntarea iap-ului din 2009 sept sa pron iap-ul si a plecat si nu l-a dat.
Ma confrunt cu un fost sot care a fost comisar la garda financiara,care,folosindu-se de cunostintele juridice,si relatiile create,incearca pe orice cale sa sustraga imobilul in cauza ,fiind singura sursa de venit.
Mai mult,in complicitate cu acest cumatru,au facut un credit ipotecar la o instit financ.nebancara,de 11 miliarde in oct 2010,unde sunt 3 firme si 3 pers fizice debitoare,iar fostul sot garant fidejusor,astfel ca in 2011,primesc somatie executare pt ap in care locuiesc si imobilul in cauza;dar ,cu rea credinta si pentru a sustrage de la masa de partaj acest imobil nu au platit nici o rata ,deoarece,in 2011 au de dat 12miliarde357 milioane vechi,ba au act aditional in 2011 luna iunie prin care devine fidejusor si acte anexe.
pentru aceasta:
- in data de 21.03.2012,am depus plangere penala pentru fals in inscris sub semnatura privata,uz de fals,instigare si complicitate la inscris sub semn.privata,fals in declaratii impotriva celor 2.
-voi sesiza instanta asupra acestei plangeri si voi depune inscrisul la dosar.

va rog respectuos sa ma ajutati,am un copil minor in intretinere , am avocata la dosar,dar am aflat ca,stupoare,pe acest cumatru il reprezinta in instanta pe comercial,desi i-am atras atentia ca nu e etic.Dupa 27.03.2012,voi avea o discutie si ii voi solicita rezilierea contractului si restituirea a 50%din onorariul achitat in 2008.
va rog sa ma indrumati ,ce am de facut in acest sens,sau catre cine sa ma adresez,va multumesc respectuos

Post Reply