mostenitori dupa bunic

Post Reply
ormuz-p

mostenitori dupa bunic

Post by ormuz-p » 21 Mar 2012, 12:18

Buna ziua,
am cateva intrebari pentru dumneavoastra:
Bunicul a decedat in noiembrie 2011. Tatal meu, fiul lui, a decedat in urma cu doi ani. El mai are 3 frati. As vrea sa stiu, cine vine la mostenire: cei 3 frati ai tatalui meu si cu mine? Va veni si mama mea la mostenire, fiind sotia tatalui meu?
Cat ajung taxele la notar pentru succesiune?

Leon Carmen

Re: mostenitori dupa bunic

Post by Leon Carmen » 21 Mar 2012, 13:35

Succesiunea se va dezbate intre cei 3 frati si dvs. care sunteti reprezentantul tatalui dvs. decedat.
Mama dvs. nu are nici un drept succesoral deoarece soţii nu sunt nici rude şi nici afini.
Taxele difera de la notar la notar.

angel

Post by angel » 21 Mar 2012, 22:03

?!

vulpacris

Post by vulpacris » 22 Mar 2012, 07:18

Ce te intrebi atata angel radios !!! :floare: :grin:

Ce, tu nu ai mai auzit ca sotia nu poate avea calitate de mostenitor al sotului sau, in calitate de sot supravietuitor, si ca nu poate sa vina la succesiunea tatalui sotului sau alaturi de celalat mostenitor, fiul sotului decedat, prin reprezentare !?

Ca au mai fost date raspunsuri de genul asta :fluierat:

@ ormuz-p

La succesiunea dupa bunicul dvs. vin copiii acestuia, respectiv, cei trei frati ai tatalui dvs, iar, in locul tatalui dvs., dvs. si mama dvs., in calitate de mostenitori legali ai acestuia.

Cuantumul taxelor si onorariul notarului public se calculeaza in raport cu valoarea bunurilor (terenuri, case) care fac parte din masa succesorala ramasa dupa bunicul dvs..

angel

Post by angel » 23 Mar 2012, 00:31

vulpacris wrote:Ce te intrebi atata angel radios !!! :floare: :grin:

Ce, tu nu ai mai auzit ca sotia nu poate avea calitate de mostenitor al sotului sau, in calitate de sot supravietuitor, si ca nu poate sa vina la succesiunea tatalui sotului sau alaturi de celalat mostenitor, fiul sotului decedat, prin reprezentare !?

Ca au mai fost date raspunsuri de genul asta :fluierat:

@ ormuz-p

La succesiunea dupa bunicul dvs. vin copiii acestuia, respectiv, cei trei frati ai tatalui dvs, iar, in locul tatalui dvs., dvs. si mama dvs., in calitate de mostenitori legali ai acestuia.

Cuantumul taxelor si onorariul notarului public se calculeaza in raport cu valoarea bunurilor (terenuri, case) care fac parte din masa succesorala ramasa dupa bunicul dvs..

Ormuz:acesta este raspunsul corect.

Draga vulpita! :cafea: de mirata ce am ramas, am primit si flori! :dans:
Cum sa nu raman mirata daca se confunda grav doua institutii de drept si mai ales de catre cineva care are si Cv profesional?!.Rusinicaaaaaa!!!!
Am vrut sa atrag atentia D-nei av. mai discret,in ipoteza ca poate trimite o erata, dar tu cu ochii tai ageri, repejor ai sesizat mirarea mea.
Nimic nu poate omu' sa faca de tine!

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 23 Mar 2012, 19:35

Cer scuze Statului roman pentru eroarea comisa si celor care nu pot dormi noaptea de grija mea.
Legiuitorul a simtit nevoia sa adauge o subsectiune in Statutul profesiei de avocat, numita "Confraternitatea si respectul reciproc", pentru ca avocatii sa nu se injunghie intre ei.
De aceea ne merge atat de bine, pentru ca avem comportamente adecvate mentinerii reputatiei profesiei.

Post Reply