cerere contencios fiscal

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
MarianaB

cerere contencios fiscal

Post by MarianaB » 20 Mar 2012, 16:34

Buna ziua!Am rugamintea, daca ma poate ajuta cineva in legatura cu o problema cu FISCUL.Am avut un control la societate, iar in urma acestui control DOMNII DE LA FINANTE au stabilit o suma de plata destul de mare.Am depus contestatie,dar nu am invocat motivele de fapt si de drept, precizand ca am sa le comunic aceste motive ulterior (intrucat exista si sesizare penala).Acum 2 zile am primit raspunsul ca cererea mea a fost respinsa.Intrebarea mea este:se mai poate face ceva, de exemplu cerere in contencios fiscal,si in cat timp.Precizez faptul ca latura penala nu s-a finalizat.
Va multumesc!

Cuculis

Re: cerere contencios fiscal

Post by Cuculis » 23 Mar 2012, 10:14

Se contesta NUMAI raportul de inspectie fiscala. A se vedea art. 109 indice 4 Cod procedura fiscala "Rezultatul verificarii va fi consemnat intr-un raport scris in care se vor prezenta constatarile din punct de vedere faptic şi legal. Raportul va sta la baza emiterii deciziei de impunere ....."

Art. 205

Posibilitatea de contestare

(1) Împotriva titlului de creanţă, precum şi împotriva altor acte administrative fiscale se poate formula contestaţie potrivit legii. Contestaţia este o cale administrativă de atac şi nu înlătură dreptul la acţiune al celui care se consideră lezat în drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia, în condiţiile legii.

(2) Este îndreptăţit la contestaţie numai cel care consideră că a fost lezat în drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia.

(3) Baza de impunere şi impozitul, taxa sau contribuţia stabilite prin decizie de impunere se contestă numai împreună.

(4) Pot fi contestate în condiţiile alin. (3) şi deciziile de impunere prin care nu sunt stabilite impozite, taxe, contribuţii sau alte sume datorate bugetului general consolidat.

(5) În cazul deciziilor referitoare la baza de impunere, reglementate potrivit art. 89 alin. (1), contestaţia se poate depune de orice persoană care participă la realizarea venitului.

(6) Bazele de impunere constatate separat într-o decizie referitoare la baza de impunere pot fi atacate numai prin contestarea acestei decizii.

Art. 206

Forma şi conţinutul contestaţiei

(1) Contestaţia se formulează în scris şi va cuprinde:

a) datele de identificare a contestatorului;

b) obiectul contestaţiei;

c) motivele de fapt şi de drept;

d) dovezile pe care se întemeiază;

e) semnătura contestatorului sau a împuternicitului acestuia, precum şi ştampila în cazul persoanelor juridice. Dovada calităţii de împuternicit al contestatorului, persoană fizică sau juridică, se face potrivit legii.

(2) Obiectul contestaţiei îl constituie numai sumele şi măsurile stabilite şi înscrise de organul fiscal în titlul de creanţă sau în actul administrativ fiscal atacat, cu excepţia contestaţiei împotriva refuzului nejustificat de emitere a actului administrativ fiscal.

(3) Contestaţia se depune la organul fiscal, respectiv vamal, al cărui act administrativ este atacat şi nu este supusă taxelor de timbru.

Intrucat dumneavoastra ati incehiat aceasta etapa, puteti sa ii dati in judecata , contestare act administrativ fiscal.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests