granituire

Post Reply
mili333

granituire

Post by mili333 » 19 Mar 2012, 10:15

Tatal meu care a decedat in 27.10.2011 are un titlu de proprietate cu o suprafata de 8000 mp,situat in sat.Leontenesti,com. Ardeoani, jud. Bacau nu este intabulat si nu are cadastru,nu s-a facut succesiunea inca. Eu si fratele meu mostenim acest teren,mentionez ca mama a murit in anul 1990.Vecina si-a cumparat o casa si gardul ei este pus pe suprafata noastra de teren doar la strada intrind cu aprozimativ 4 m ,Vreau sa deschid proces de granituire,tata nu a avut bani sa faca acest lucru ,avea aproape 8o ani si era bonlav.Situatia aceasta e de peste 10 ani .Acum consider ca a venit momentul sa stiu si eu care e partea mea , pentru ce platesc impozit.Mentionez ca terenul are deschidere la DN ,si suprafata care mi-a fost luata e la strada pe latime - 4 m si pe lungime cam 1oo m suprafata mea de teren se vede si cu ochiul liber ca e trapeza acum.
- Pot deschide proces daca inca nu am facut succesiunea alte acte sa dovedesc ca sunt mostenitoare nu pot aduce?,
- Actul de proprietate e pe numele tatalui decedat, trebuie sa fac intabularea , sa obtin cadastru pentru a deschide proces?
- Deasemenea mentionez ca numai eu ma ocup de toata situatia, fratele meu fiind din Bucuresti, trebuie sa am imputernicite de la el ?
- Daca v-a trebui sa fac obligatoriu cadastru trebuie succesiunea ?,cred ca nu pot obtine pe numele defunctului .
Va rog din suflet lamuriti-ma cum trebuie sa procedez si eventual cam cat ma costa toate aceste demersuri si daca castig vecina suporta cheltuieleile de judecata daca se dovedeste vinovatia. Va multumesc.

Cuculis

Re: granituire

Post by Cuculis » 19 Mar 2012, 13:56

Aceste demersuri va costa in functie de avocatul pe care il contractati. In cazul in care veti castiga partea care peride suporta cheltuielile de judecata

Leon Carmen

Re: granituire

Post by Leon Carmen » 19 Mar 2012, 14:04

In cadrul procesului ce are ca obiect actiunea in granituire calitatea procesual activa o poate detine: proprietarul, uzufructuarul, chiar posesorul fondului, actiunea putand fi indreptata impotriva titularului dreptului.
Deoarece succesiunea nu a fost dezbatuta, dvs. nu aveti calitate procesual activa in instanta si nici un certificat de calitate de mostenitor nu veti putea obtine pana la definitivarea succesiunii. Va sfatuiesc sa urgentati dezbaterea succesiunii pentru a va putea actiona in instanta vecina.
E obligatoriu sa faceti si cadastrul, care arata pozitionarea in fapt a parcelelor si care va este absolut necesar in instanta, cat si intabularea unde se înscrie transmiterea dreptului de proprietate, pentru a deveni opozabil faţă de terţi.
Cheltuielile de judecata (avocat, expert), vor fi suportate de cel care pierde procesul.

Post Reply