divort

Post Reply
crys

divort

Post by crys » 13 Mar 2012, 20:19

va rog sa-mi precizati in cazul in care as divorta, iar sotul are un apartament cumparat in rate prin contract de imprumut la cec dinaintea incheierii casatoriei, dar achitarea lui s-a realizat pe parcursul casniciei ( un apart cumparat in anii 90, prin program pentru tineri, cu dobanda foarte mica) daca am dreptul sa la o parte din acest apartament.
precizez ca am doi copi.
ce drept ar avea fratele sotului la acest apartament.
precizez ca contractul de vanzare -cumparare al apartamentului este pe numele sotului

Leon Carmen

Re: divort

Post by Leon Carmen » 14 Mar 2012, 20:32

Imobilul dobandit inainte de casatorie dar achitat in timpul casatoriei, ramane in proprietatea exclusiva a sotului care l-a achizitionat. Dvs. veti putea solicita obligarea sotului la plata unei sume egale cu o cota de 1/2 din suma achitata de soti pentru apartament, in timpul casatoriei. Instanta il va obliga pe sot la plata acestei sume in masura in care se va dovedi ca dvs. ati contribuit in mod egal la achitarea apartamentului.

C_A_Coltuc

Post by C_A_Coltuc » 15 Mar 2012, 10:02

Raspunsul este total gresit.Inainte de va face cabinet sa luati si examenul de admitere as este frumos

aspy

Post by aspy » 15 Mar 2012, 12:11

si acum sa vedem replica, carmen, ai mingea la fileu! se preconizeaza un duel in argumente foarte interesant! avocateste :D

as plati si bilet sa vad asta! :P

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 15 Mar 2012, 12:20

D-le Coltuc, nu e frumos sa va atacati fostii colaboratori care v-au castigat procese in instanta si de pe urma carora ati castigat bani frumosi. Aveti grija sa exploatati in continuare copiii pe care ii aveti in subordine si pe care ii trimiteti in instanta in calitate de avocati. Pentru o buna informare, ambele examene sunt promovate!

aspy

Post by aspy » 15 Mar 2012, 12:58

as avea doi comentarii, doi, nu trii:
1. intamplator sau nu, raspunsul dat de carmen este chiar corect! (pentru conformitate, vezi transferul dreptului de proprietate).
o mica completare la intrebarea initiala: fratele sotului nu are ce cauta in ecuatie (eventual in momentul in care se pune problema unei succesiuni, ceea ce inca nu e cazul).
2. coltuc, ti-am mai zis ca esti varza cand ai trimis angajatii sa se inscrie la masa credala (a fost singura data cand m-am deranjat sa-ti spun, vezi topicul "indemnizatii de detasare"), de ce insisti sa te faci de cacao de tot?!? plus atac la persoana.. rusinica!!!

nu ma pot abtine, uite si trii-ul: chiar sunt curios de niste argumente juridice in favoarea pozitiei tale, coltuc! sa nu creada lumea mai stiu eu ce.. cum ca tu nu.. sau ca tu ai fi..

Post Reply