revizuire CEDO
revizuire CEDO
Cum interpretati art. 322 pct. 9 Cod pr. civ (revizuire) :"daca Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale datorata unei hotarari judecatoresti, iar consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca si nu pot fi remediate decat prin revizuirea hotararii pronuntate." ?
O parere ar putea fi si aceea ca, daca cineva,dupa ce a epuizat toate caile de atac din Romania si a pierdut, s-a judecat la CEDO si a castigat, vor fi destui aceia care ( de exemplu politistul de la intersectie) vor spune cine-i CEDO si cine ma obliga sa bag in seama hartia lor iar daca-i publicata in M.of ce, dnunde sa stiu ca Popescu din hartia CEDO esti mata??? Pai atunci omul care si-a facut in sfarsit dreptate, constata ca tot dejaba pana nu purcede la o revizuire ca sa-i demonstreze politistului de la intersectie ca Popescu din hartia cu pricina este acelasi cu el, REVIZUENTUL......... 

Credeti ca acest text poate fi folosit pentru a cere revizuirea unei hotarari pronuntate in dreptul intren, in cazul in care Curtea a constatat incalcarea unui drept protejat prin Conventie, intr-o alta cauza, in care au fost alte parti?
Pentru a fi intelesa intrebarea mea dau un exemplu concret.
Daca CEDO a constatat intr-o cauza ca prin admiterea unei cereri de revizuire promovata de procuror s-a incalcat art. 6 din Conventie, este posbil ca toti cei interesati sa ceara revizuirea unei astfel de hotarari in temeiul art. 322 pct. 9 Cod pr. civ ?
Pentru a fi intelesa intrebarea mea dau un exemplu concret.
Daca CEDO a constatat intr-o cauza ca prin admiterea unei cereri de revizuire promovata de procuror s-a incalcat art. 6 din Conventie, este posbil ca toti cei interesati sa ceara revizuirea unei astfel de hotarari in temeiul art. 322 pct. 9 Cod pr. civ ?
Cenzor, explica-te.
cum adica daca revizuirea e admisibila?
pai elis tocmai asta intreba (daca am inteles eu bine): apare ca admisibila o cerere de revizuire intemeiata 322 pct. 9 c.pr.civ daca printr-o hotarare a CEDO vizand o alta persoana contra Romaniei (caci nu vad a fi aplicabil textul si unor hotarari altele decat cele contra Romaniei)s-a decis intr-un anume fel.
Altfel spu, daca eu am obtinut o decizie CEDO in sensul aratat de elis, Elis ar putea sa promoveze o revizuire pe 322 pct 9 folosindu-se de decizia mea?
cum adica daca revizuirea e admisibila?
pai elis tocmai asta intreba (daca am inteles eu bine): apare ca admisibila o cerere de revizuire intemeiata 322 pct. 9 c.pr.civ daca printr-o hotarare a CEDO vizand o alta persoana contra Romaniei (caci nu vad a fi aplicabil textul si unor hotarari altele decat cele contra Romaniei)s-a decis intr-un anume fel.
Altfel spu, daca eu am obtinut o decizie CEDO in sensul aratat de elis, Elis ar putea sa promoveze o revizuire pe 322 pct 9 folosindu-se de decizia mea?