Contestatie proces verbal de contraventie(lipsa talon)

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Aurelian765

Contestatie proces verbal de contraventie(lipsa talon)

Post by Aurelian765 » 11 Mar 2012, 17:41

Buna ziua. Am fost oprit de politie, in urma unui control de rutina si datorita fatului ca nu aveam Certificatul de inmatriculare la mine am primit 6 puncte de amenda(420ron). In rest totul era in regula, inclusiv toata celelealte acte le aveam. Am vreo sansa sa castig daca fac contestatie?
P.S. Asta s-a intamplat in afara judetului meu, iar Certificatul de inmatriculare era la tatal meu deoarece ii trebuia la dosarul de recuperare a taxei de poluare.

Aurelian765

Adaugiri-Contestatie proces verbal de contraventie(lipsa tal

Post by Aurelian765 » 11 Mar 2012, 22:41

"fapta savarsita este prevazuta de art.147/1 din HG1391/06" (CU ACEST LUCRU SUNT DE ACORD- Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat:

1. să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare

"si sanctionata de art. 108/1/18 din OUG 195/02R" (VERIFICAND INTREG ARTICOLUL 108 AM REALIZAT CA ESTE VORBA NUMAI DESPRE PUNCTELE DE PENALIZARE CI NU DE CELE DE AMENDA. DAR SI ASA SINGURUL ALIN. PE ACEASTA TEMA AR FI ACESTA "2. refuzul înmânării actului de identitate, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, a celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, precum şi refuzul de a permite verificarea vehiculului;

Faptul ca nu l-am avut la mine inseamna ca am refuzat sa-l inmanez???!

Post Reply