Buna ziua,
Sotul meu a lucrat pentru o firma de constructii din Timis ca inginer constructor - contract de munca nedeterminat. La 1 iunie 2011 a intrat pentru un an in concediu pentru cresterea copilului. Cand s-a intors la servici a aflat ca firma intrase inca din toamana anului 2011 in insolventa. Sotul meu si alti 10 muncitori au de recuperat de la aceasta firma cateva mii de euro, drepturi salariale, pentru ca au muncit in afara tarii.
Nici sotul meu, nici muncitorii lui, nu au fost instintati ca firma a intrat in insolventa pentru a se putea inscrie si ei pe lista creditorilor. Pe 17 februarie 2012, sotul meu trebuia sa revina la servici, dar si-a facut o cerere de concediu fara plata, intrucat avem un copil care sufera de o maladie congenitala la inima, copil nascut in strainatate. Pe 23 februarie a fost un nou termen in dosarul de inolventa pe care firma il are la Tribunalul Timis, dar admistratorul firmei, desi a vorbit la telefon cu sotul meu pe data de 20 februaire cu privire la cererea depusa de el, nu i-a comunicat de acest proces. Am aflat de acest dosar, cercetand pe internet. Bineinteles ca administratorul societatii figura pe lista creditorilor in acest dosar, insa pe restul salariatilor, care au de recuperat drepturi salariale de la firma, neacordate, nu i-a informat. Va rog sa-mi spuneti cum putem sa intervenim acum in acest dosar pentru a fi si noi trecuti in tabelul creditorilor. Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
recuperare drepturi salariale de la o firma in insolventa
Re: recuperare drepturi salariale de la o firma in insolvent
Ca si salariat sotul trebuia sa fie inscris din oficiu de actre administartorul judiciar in tabelul creditorilor fara a formula cerere de inscriere.
Mergeti la termen si cereti repunerea in termenul de depunere a ererii de inscriere la masa credala. Faceti dovada ca abi acum ati aflat despre situia societatii si ca ati fost angajat acolo si ca administratorul judiciar nu v-a insris automat la masa credala asa cum avea obligatia legala
nu poate fi vorba de o repunere in termen in acest caz, obligatia fiind a administratorului judiciar, si nu a salariatului.
fa o contestatie intemeiata pe art. 75 al.1 din lg 85/2006, eroare esentiala. as recomanda ca toti fostii salariati sa semneze respectiva contestatie, sau un reprezentant al salariatilor, pentru a se evita plata taxei de timbru de n ori.
off-topic: cuculis, iar o dai prin balarii..
fa o contestatie intemeiata pe art. 75 al.1 din lg 85/2006, eroare esentiala. as recomanda ca toti fostii salariati sa semneze respectiva contestatie, sau un reprezentant al salariatilor, pentru a se evita plata taxei de timbru de n ori.
off-topic: cuculis, iar o dai prin balarii..
salariatii nu platesc taxa de timbru aspy
Scuze pt greseala din mesajul de mai sus
Scuze pt greseala din mesajul de mai sus
mai cuculis, tu esti bun de pus la rana! nici macar nu iei taxa de timbru bietilor salariati! numai ca intr-o CONTESTATIE iti cam iei teapa, ti-o respinge ca NETIMBRATA!
zi-mi si mie unde scrie ca salariatii nu platesc taxe de timbru?
una e ca se inscriu la masa credala fara a formula o declaratie, sens in care evident ca nu au ce timbra, si alta e ca nu platesc taxe de timbru in calitate de salariati!
ar trebui sa inchei odata si odata seria asta de "scapari" si daca tot dai sfaturi, mai inspira-te si tu dintr-o lege ceva inainte..
off.. dreptul asta.. facut dupa ureche si pareri personale..
zi-mi si mie unde scrie ca salariatii nu platesc taxe de timbru?
una e ca se inscriu la masa credala fara a formula o declaratie, sens in care evident ca nu au ce timbra, si alta e ca nu platesc taxe de timbru in calitate de salariati!
ar trebui sa inchei odata si odata seria asta de "scapari" si daca tot dai sfaturi, mai inspira-te si tu dintr-o lege ceva inainte..
off.. dreptul asta.. facut dupa ureche si pareri personale..
Art. 15.-Sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la:
a)incheierea, executarea si incetarea contractului individual de munca, orice drepturi ce decurg din raporturi de munca, stabilirea impozitului pe salarii, drepturile decurgand din executarea contractelor colective de munca si cele privind solutionarea conflictelor colective de munca, precum si executarea hotararilor pronuntate in aceste litigii;
a)incheierea, executarea si incetarea contractului individual de munca, orice drepturi ce decurg din raporturi de munca, stabilirea impozitului pe salarii, drepturile decurgand din executarea contractelor colective de munca si cele privind solutionarea conflictelor colective de munca, precum si executarea hotararilor pronuntate in aceste litigii;
Se aplica art. 6 lit.c din Legea 146/1997- taxa de 120 lei