succesiune suspendata - lipsa dovezilor modalitati plata

Post Reply
deliar

succesiune suspendata - lipsa dovezilor modalitati plata

Post by deliar » 04 Mar 2012, 08:48

Am urmatoarea situatie :
Sunt reclamant intr-un proces de succesiune in care dintr-o greseala pt ca n-am achitat taxa de timbru la timp a fost admisa excepţia de netimbrare a capetelor cererii principale având ca obiect stabilirea compunerii masei succesorale şi ieşirea din indiviziune.
Intrucat partea adversa a depus intampinare si cerere reconventionala prin care solicita stabilirea masei succsorale si iesirea din indiviziune, cauza a ramas sa se judece pe cererea lor. Dar am ajuns intr-un impas. Trebuind sa dovedim in cadrul procesului modul si momentul cand au fost platite ratele unui apartament, n-am reusit sa eliberam de la CEC sau societatea care a vandut apartamentul ( in speta SC ROMCONFORT SA ) . dovezile privind plata ratelor. CEC-ul spune ca nu mai detine arhive mai vechi de 10 ani iar SC ROMCONFORT SA nu detine dovezi privind modalitatile de plata a ratelor. Nu stiu ce sa mai fac, sa ma adresez casei de pensii (proprietarul era pensionar ), oare detine in arhiva vreun act ? Mai pot gasi in vreun loc actul care sa dovedeasca modalitatea de plata. Acum dosarul este suspendat . Ori as putea sa introduc o noua actiune in instanta, sa achit taxa de timbru pe care data trecuta dintro intarziere n-am mai apucat s-o platesc, si sa ma judec pt ca daca ma judec pe actiunea mea nu-mi mai trebuiesc atatea dovezi ( adica dovada privind plata ratelor ) ? Toate probele administrate in prezenta cauza sunt castigate si le pot folosi intro noua actiune ?
Imi cer scuze daca a fost prea lunga expunerea dar n-as fi reusit altfel sa descriu situatia.
Multumesc anticipat.

Cuculis

Re: succesiune suspendata - lipsa dovezilor modalitati plata

Post by Cuculis » 05 Mar 2012, 11:59

Buna ziua,

va recomand sa deschideti dumneavoastra din nou actiunea si sa achitati taxa de timbru. Pt ca cel care introduce o cerere trebuie sa o si dovedeasca asa spune un principiu de drept ceea ce insemna ca in cadrul acestui proces o sa stea suspendata cauza pana depuneti dovezile de la CEC si cum nu le mai aveti nu vad nici o solutie

deliar

Post by deliar » 05 Mar 2012, 14:31

Doream sa continui pe aceasta cerere ( in speranta obtinerii dovezilor din arhivele cec sau casei de pensii ) pentru ca au fost administrate o serie de probe - audiati martori, interogatoriul paratei la domiciliu, aceasta fiind nedeplasabila. Intr-o noua actiune, ma pot folosi de probele administrate in cauza suspendata sau trebuiesc administrate din nou ? Aceasta ar fi cea mai mare problema. Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Cuculis

Post by Cuculis » 13 Mar 2012, 14:32

Buna ziua, le puteti adiminstra in dosarul nou, dovezile ( inscrisurile).

deliar

Post by deliar » 18 Mar 2012, 14:16

multumesc, dar oare ma pot folosi in noua cauza si de celelalte probe administrate - interogatoriile, raspunsurile martorilor - ?!

Cuculis

Post by Cuculis » 19 Mar 2012, 14:25

hmmm...puteti cere unirea celor doua dosare si atunci puteti folosi si interogatoriile si celelate probe

deliar

Post by deliar » 21 Mar 2012, 13:47

va multumesc mult pt raspunsuri.

Post Reply