lamurire

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
georgel02

lamurire

Post by georgel02 » 22 Feb 2012, 11:24

Buna ziua. As vrea sa stiu ce perioada(zile,luni) este in Germania pentru arest preventiv, si daca trebuie sa i se aduca la cunostiinta persoanei retinute,care de 2luni si 3 saptamani nu stie nimc.Mentionez ca persoana a fost retinuta in Germania la un control de rutina al politiei,el transporta cauciucuri fara acte,iar acuzatia ce s-a adus atunci a fost -comert cu lucruri furate.As mai dori sa stiu ce pedeapsa risca el nu are antecedente penale.Va multumesc

Cuculis

Re: lamurire

Post by Cuculis » 22 Feb 2012, 13:33

Deşi Germania este un stat membru al Uniunii Europene, instanţa sa supremă a
adoptat poziţia conform căreia Legea privind mandatul de arestare european
contravine Constituţiei germane şi, prin urmare, este nulă.91) Drept urmare,
Germania aplică prevederile Codului său de procedură penală tuturor aspectelor
privind mandatele de percheziţie şi arestare.
Informaţiile privind mandatele de percheziţie pot fi găsite în capitolul VIII al
Codului german de procedură penală.92) Capitolul abordează confiscarea,
interceptarea comunicărilor, percheziţiile asistate de computer, utilizarea
mijloacelor tehnice şi utilizarea investigatorilor şi a cercetărilor sub acoperire.
Capitolul IX al Codului german se referă la arestări. Secţiunea 114 prevede că
mandatele de arestare trebuie să conţină numele inculpatului, infracţiunea de
care se face vinovat, precum şi locul şi data comiterii acesteia, prevederile legale
aplicabile şi sancţiunea corespunzătoare, motivele arestării şi faptele care
determină arestarea.
Persoana inculpată trebuie să fie informată cu privire la conţinutul mandatului în
momentul arestării şi să-i fie înmânată o copie a acestuia. Ulterior, persoana
inculpată trebuie să compară în faţa unui judecător fără întârziere. Judecătorul
va audia inculpatul, prezentându-i circumstanţele care au dus la arestarea sa şi
oferindu-i posibilitatea să se apere.
Dacă judecătorul consideră că arestarea nu este justificată, acesta poate dispune
eliberarea imediată a persoanei. În caz contrar, acesta va emite un mandat de
arestare sau, dupa caz, de reţinere. Această prevedere este cel putin interesantă
– persoana este mai întâi arestată, apoi adusă în faţa judecătorului pentru
audiere şi, ulterior, este emis mandatul de arestare, dacă judecătorul consideră
că arestarea este justificată.
În cazurile în care a fost emis un mandat de arestare doar pe baza temerilor că
persoana în cauză s-ar putea ascunde, judecătorul trebuie să suspende mandatul
dacă se poate ajunge la aceleaşi rezultate prin măsuri mai puţin drastice.
Mandatul poate fi de asemenea suspendat dacă judecătorul decide să stabilească
o cauţiune, iar inculpatul plăteşte acea cauţiune.
În perioada în care se află în detenţie, inculpatul are dreptul să solicite o audiere
în instanţă în orice moment. Prin aceasta, inculpatul poate face apel împotriva
mandatului de arestare şi poate încerca să obţină revocarea sau suspendarea
acestuia. Ulterior, va avea loc o audiere. Mandatul de arestare se emite de către
judecător înainte să fie formulate acuzaţiile publice.

georgel02

Post by georgel02 » 04 Mar 2012, 20:29

Va mutumesc.Vreau sa va mai spun ca persoana respectiva mi-a spus ca are avocat din oficiu dar vrea sa -si puna unul cu bani si i s-a transmis ca nu se poate pina nu i se aduce rechizitoriu,pe care il asteapta de 3luni si 1 saptamana si eu stiu cit o mai astepta exista vreo perioada ptr. acest rechiz.As mai vrea sa stiu ce inseamna comert cu lucruri furate- furt sau altceva si ce incadrare are.

Cuculis

Post by Cuculis » 05 Mar 2012, 11:43

Isi poate angaja avocat oricand, nu este tinut de emiterea rechizitoriului.
Comertul cu bunuri de oricefel pt car enu are acte de provenienta

georgel02

Post by georgel02 » 07 Mar 2012, 16:05

Va multumesc.As mai vrea sa stiu.Rechizitoriu trebuie sa-i vina in perioada de 180 zile de arest preventiv? Din ziua cand apare rechizit.care sint procedurile incontinuare?Poate fi eliberat sau se judeca mai departe si ce pedeapsa risca?P.S. La un control al politiei a fost oprit in Germania el venind din Spania cu o dubita plina cu cauciucuri pe care nu avea acte, fapt ptr. care a fost acuzat de < comert cu lucruri furate>.

georgel02

Post by georgel02 » 10 Mar 2012, 13:19

georgel02 wrote:Va multumesc.As mai vrea sa stiu.Rechizitoriu trebuie sa-i vina in perioada de 180 zile de arest preventiv? Din ziua cand apare rechizit.care sint procedurile incontinuare?Poate fi eliberat sau se judeca mai departe si ce pedeapsa risca?P.S. La un control al politiei a fost oprit in Germania el venind din Spania cu o dubita plina cu cauciucuri pe care nu avea acte, fapt ptr. care a fost acuzat de < comert cu lucruri furate>.

Cuculis

Post by Cuculis » 13 Mar 2012, 13:16

Intructa acest aspect tine de procedura interna din dreptul penal german nu va pot aduce lamriri suplimentare

Post Reply