reconstituirea titlului de proprietate

Post Reply
Guest

reconstituirea titlului de proprietate

Post by Guest » 21 Feb 2012, 17:19

Subiect: reconstituirea titlului de proprietate. Este vorba despre un teren atribuit in 1955 pentru constructia unui imobil pentru 6 familii.
Ca urmare a cererii de reconstruire a dreptului de proprietate, pentru fiecare familie din cele 6 ni s-a admis in parte cererea si anume numai pentru 1/6 din 6/12 din X m.p. Jumatate din terenul pentru care platim impozit nu ni s-a atribuit.

Initial, terenul ni s-a atribuit conform unei decizii din anul 1955 in care se spune

"Având în vedere referatul Nr. ..../1955 al secţiunii de Arhitectură şi sistematizare oraş ...., prin care se cere modificarea deciziei nr. .../1955 emisă de Comitetul Executiv al Sfatului Popular Oraş ..., în sensul că în locul terenului din oras ..strada ...... nr. 33. se atribuie terenul oras ..strada .... nr. 15., în suprafaţă de X m.p., salariaţilor ......, care va fi stăpânit cu 6/12 parte indiviză, în scopul construirii unui bloc de 6 apartamente prin cooperare, conform H.C.M. Nr. 4016/1953."

Mai exista o decizie anterioara acesteia (la care se si face referire) prin care ni se atribuia pamant la o alta adresa pe aceeasi strada, dar nu asta e problema. Prin decizia asta se modifica numarul la care se atribuie terenul. In acea decizie formularea era putin diferita, adica: "se trece în folosinţă veşnică a tovărăşilor mai jos specificaţi,câte 6/12 parte indiviză, din terenul viran din ..... în suprafţă de Y m.p. pentru construirea unui bloc de 6 apartamente prin cooperare,"

Acum suntem in proces cu primaria.
Avem documente de la administratia financiara ca am platit impozit atat pentru teren cat si pentru imobil
Mentionez faptul ca locuinta a fost construita cu credite conform HCM 4015/1953, credit care a fost achitat in 1977. Pana la acel moment presupun ca noi nu eram proprietari de imobil, dar aveam rol la administratia financiara si am platit impozit pentru el.

Am urmatoarele intrebari:
1. La ce documente legale trebuie sa ne raportam pentru a vedea cadrul legal din acea perioada?
2. Care ar fi explicatia ca s-a scris "care va fi stăpânit cu 6/12 parte indiviză"? Practic de la acest raport aiurea scris (6/12) s-a ajuns sa ni se dea numai jumatate din intreg terenul (adica putin mai mare decat cel aferent cladirii). eu cred ca exista o explicatie la acest fapt care se poate regasi in formularile acelor vremuri.
Cum as putea gasi asemenea documente care sa explice aceasta formulare?

Cuculis

Re: reconstituirea titlului de proprietate

Post by Cuculis » 22 Feb 2012, 10:28

1. HCM 4015/1953, codul civil din acea perioada
2.Pentru a va lamuri de ce ati primit doar jumatate de teren trebuie sa studiati actele de care vorbeati dumneavoastra mia sus " Având în vedere referatul Nr. ..../1955 al secţiunii de Arhitectură şi sistematizare oraş ...., prin care se cere modificarea deciziei nr. .../1955 emisă de Comitetul Executiv al Sfatului Popular Oraş"
3. Documentele se pot gasi la primarie sau la arhivele nationale

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest