Care este dobanda legala?
Care este dobanda legala?
In luna februarie 2010 am achitat un avans in urma unui contract de prestari servicii de proiectare pe care l-am semnat in calitate de beneficiar, insa serviciul nu mi s-a prestat nici pana in prezent. Problema este ca in contract penalitati de 0,1% pe zi apar doar pentru mine, ca si beneficiar, in cazul in care nu platesc, insa nimic pentru cealalta parte. Mi s-a spus ca in acest caz, pentru prestator se va calcula dobanda legala, insa as vrea sa stiu care este aceasta sau formula de calcul. Mentionez ca am formulat o somatie pe OG 119.
Re: Care este dobanda legala?
Calculator dobanda legala
Dobanda legala se calculeaza in functie de rata dobanzii legale stabilite de BNR la inceputul fiecarui semestru:
De exemplu daca aveti de recuperat 15000 iar bnfr a stabilit o doabanda legala de 6,5%. 15000:6,5% supra 12 luni. Suma care rezulta este dobanda legala pt fiecare luande intarziere
Dobanda legala se calculeaza in functie de rata dobanzii legale stabilite de BNR la inceputul fiecarui semestru:
De exemplu daca aveti de recuperat 15000 iar bnfr a stabilit o doabanda legala de 6,5%. 15000:6,5% supra 12 luni. Suma care rezulta este dobanda legala pt fiecare luande intarziere
se calculeaza semestrial??? sigur?Cuculis wrote:Dobanda legala se calculeaza in functie de rata dobanzii legale stabilite de BNR la inceputul fiecarui semestru:
Daca imparti la rata dobanzii de referinta, nu vei obtine IN VECI rezultatul corect.Cuculis wrote:Calculator dobanda legala
orice valoare procentuala dintr-o suma se afla INMULTIND suma respectiva cu cota procentuala.
dobanda se calculeaza astfel:Vizitator wrote:se calculeaza semestrial??? sigur?Cuculis wrote:Dobanda legala se calculeaza in functie de rata dobanzii legale stabilite de BNR la inceputul fiecarui semestru:
15000*6,5% (pe siteul BNR apar in istoric toate ratele dobanzii de referinta)/365* nr zile din luna
am folosit "calculatorul" prezentat mai sus, cu urmatoarele date:IGeorgiana wrote:dobanda se calculeaza astfel:Vizitator wrote:se calculeaza semestrial??? sigur?Cuculis wrote:Dobanda legala se calculeaza in functie de rata dobanzii legale stabilite de BNR la inceputul fiecarui semestru:
15000*6,5% (pe siteul BNR apar in istoric toate ratele dobanzii de referinta)/365* nr zile din luna
-data scadenta 09/02/2011
-data platii 09/04/2013
-debit 2002 lei
Rezultatul a fost o DOBANDA mai mare cu aprox 38% dacat dobanda calculata(cu aceleasi date) de contabila scolii mele!
Care este dobanda legala corecta, folosind datele prezentate?
Multumesc frumos pentru ajutorul Dvs!