Am bagat un pachet de tigari in geanta, fara sa stiu

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
andra2583

Am bagat un pachet de tigari in geanta, fara sa stiu

Post by andra2583 » 16 Feb 2012, 16:04

am si eu o mare rugaminte..sunt disperata...am fost angajata unui hipermarket din romania.Intr-una din zilele de munca, eram foarte obosita, aproape de terminarea programului de 10 ore si fara pauza...pentru ca au fost foarte multi clienti....am avut un client care mi-a cerut un pachet de kent nanotek gri. eu nu cunosc care e gri care e negru ptr ca ambele pachete sunt negre diferentierea facandu-se printr-o linie subtire, am luat 2 pachete diferite, clientul si-a ales pe cel gri, l-am scanat, l-a platit, iar pe celalalt l-am pus langa casa de marcat pe revista magazinului, pe plicurile de bani, si foile de monetar care le predam seara. Cu o ora inainte de terminarea progr m-a rugat sefa sa ies de pe casa sa fac curat in magazin. Am strans toate cele mentionate mai sus(revista etc) le-am bagat in gentuta cu care intram pe casa , constienta ca sunt camere de luat vederi dar fara sa imi dau seama ca nu am pus pachetul de tigari la loc. Era amestecat printre plicuri si foi de monetar. Cand sa plec acasa , dupa ce am predat banii, au venit cei de la paza si m-au controlat , si d-abia atunci mi-am adus aminte de pachetul de tigari. M-au buzunarit ca pe hot, au incercat sa ma faca sa recunosc ca am luat si in alte zile mai multe si ca am furat si bani din casa. Mi s-a facut control la banii care ii aveam si la cei declarati la venire si era bine, erau doar banii mei. Au chemat politia, mi-au luat declaratie, am platit acel pachet de tigari, mi s-a facut rau si nu m-au crezut, m-au luat la sectie, mi-au facut poze, mi-au luat amprente, asta dupa ce platisem acel pachet de tigari , am intrat in biroul unui Domn inspector care nu mi-a spus cum il cheama pana nu l-am intrebat eu. A inceput sa imi dicteze ce sa scriu, eu nu am fost de acord sa scriu ca el si am scris ceea ce s-a intamplat adica ce am scris mai sus, si mi-au facut DOSAR PENAL. Intrebarea mea este....la ce sa ma astept??? Va multumesc pentru raspuns si va rog sa nu glumiti pentru ca sunt destul de speriata. Mentionez ca la acel hipermarket lucram la negru ptr ca imi expirase contractul de munca cu o luna in urma. Astept un sfat. Respectivul hipermarket ma roaga acum sa ma duc sa semnez contractul de munca cu data de cand a expirat cel vechi, ptr ca atunci cand s-a intamplat treaba cu tigarile lucram fara contract.

Guest

Re: Am bagat un pachet de tigari in geanta, fara sa stiu

Post by Guest » 16 Feb 2012, 16:26

Nu semnati contractul de munca. Daca tot v-au turnat, acum puteti sa-i trageti si pe ei in jos. Poate isi retrag plangerea. Eventual, daca semnati, semnati un contract cu data de azi (asa cum este normal), si nu inainte de incident. Cred ca aveti nevoie de avocat.

andra2583

Post by andra2583 » 17 Feb 2012, 15:02

Pai la asta m-am gandit si eu...sa nu semnez...dar daca ei nu isi retrag plangerea care sunt consecintele?

gigel

Post by gigel » 18 Feb 2012, 11:59

Dpdv penal nu vi se va intampla nimic. Cel mult veti primi o amenda administrativa, indiferent daca firma isi retrage plangerea sau nu. Fapta nu prezinta pericol social, asa ca nu va faceti griji. Faptul ca nu v-au facut / prelungit contractul de munca este grav pentru firma.

andra2583

Post by andra2583 » 18 Feb 2012, 20:14

Va multumesc din suflet....nici nu stiti cat m-ati linistit...de 2 saptamani nu dorm... va multumesc!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

contabil

Post by contabil » 29 Feb 2012, 19:17

Si inca ceva, daca ati fi semnat contractul cu data de acum nu stiu cate zile, firma tot ar fi avut probleme, riscand amenzi mari. Contractul se trimite la ITM, prin internet, cu minim o zi lucratoare inainte de a incepe. Legal, nu se poate trimite un contract nici macar pentru ziua de azi, dar pentru acum nu stiu cate zile. Ei vor sa aiba semnatura dvs. pe un contract pentru a-l putea prezenta politistilor, in caz ca acestia intreaba, politia neefectuand alte cercetari, nu au de unde sa cunoasca toate acestea.

Dvs. nu are ce sa vi se intample, prima fapta, lucru marunt, etc. ce va sfatuiesc eu este sa va duceti la ITM si sa depuneti plangere(ati lucrat la negru, firma nu v-a facut contract), dvs. din nou nu patiti nimic, firma ia amenda de 100 mil in cel mai bun caz, sigur mai au si alte nereguli. Dovezi aveti destule, chiar ei si le-au "facut".

andra2583

Post by andra2583 » 05 Mar 2012, 15:46

Multumesc pentru sfaturi!! Mai am o intrebare...imi pot scoate cazierul pentru o eventuala angajare??Cineva mi-a spus ca NU...

Post Reply