incredintare adoptie?

Familiei
Post Reply
sorinacosta

incredintare adoptie?

Post by sorinacosta » 22 Mar 2005, 20:38

Doresc sa aflu in cazul in care noi am primit spre incredintare adoptie doi copii(incredintare data de DPC sector 2)si acestia au "uitat"sa dea pe lista spre Oficiul Roman de Adoptii si copii nostri(noi neavand din acest motiv castig de cauza in instanta din cauza indolentei unor angajati)cum putem solutiona acesta problema.Specific ca noi aveam dreptul sa intram pe legea veche de adoptie(cu declarare abandon)dar din cauza altora suntem nevoiti sa intram pe legea noua asta in situatia de fata in care copii sau atasat foarte tare de noi si binenteles si noi de ei(ii avem in incredintare de 7 luni).Chiar asa zisa "protectie" a copilului este doar cu numele?Ce or sa simta acesti copii cind vor fi despartiti de noi chiar nu intereseaza pe nimeni?Si inca o intrebare,daca acea incredintare nu este un fals avand in vedere faptul ca Oficiul Roman de Adoptii nu si-a dat acordul ca ei pot fi adoptabili?
Va rugam daca puteti sa gasiti o solutie pentru rezolvarea problemei ne puteti gasi pe telefonul:0745.356.092 fam.Costache.sau email:sorina_costa@yahoo.com.

chihiro

Post by chihiro » 05 Apr 2005, 15:23

cred ca nu ati dat suficiente detalii. pe unde ati ajuns cu procedura?
sa inteleg ca copiii au parinti in viata si care nu-si dau consimtamantul?

sorinacosta

Post by sorinacosta » 05 Apr 2005, 21:15

Mentionez ca noi am avut in incredintare copii anul trecut,deci pe legea veche in care era declarat abandonul la 6 luni de neprezentare a parintilor naturali(de altfel avem si hotarire judecatoreasca de abandon)si deci nu este necesar consintamintul parintilor.
Acum sintem in ultima faza a procesului de adoptie in care am primit avizul favorabil de adoptie dat de Directia de Protectie a copilului a sectorului unde locuim si urmeaza sa intram in instanta(subliniez inca o data,pe legea veche).Problema care s-a ivit a fost faptul ca s-a depistat ca acesti copii nu au fost dati pe lista catre Comitetul Roman de Adoptii(legea interzicind adoptia copiilor care nu se afla in evidenta Comitetului Roman de Adoptii)uitandu-se acest lucru,ei neavind voie sa-i dea in incredintare fara sa fie pe acesta lista.Mentionez ca acest Comitet Roman de Adoptii a fost desfiintat luandu-i locul Oficiul Roman de Adoptii care nu mai are dreptul sa faca alte liste.
Acum ne vedem in situatia ca sa nu avem cistig de cauza in instanta(din cauza altora care cica au "uitat"),nimeni netinind seama de faptul ca noi avem copii de 8 luni de zile destul cit sa ne atasam foarte tare de copii si ei de noi.

chihiro

Post by chihiro » 06 Apr 2005, 15:45

este revoltator ce povestiti, si, din pacate, numai unul din sutele de cazuri problematice de adoptie interna.

Iata ce zice Legea 274/2004 privind Oficiul Roman pentru Adoptii:
In conditiile legii, Oficiul preia toate drepturile si este tinut de toate obligatiile fostului Comitet Roman pentru Adoptii, potrivit reglementarilor legale si conform prevederilor actelor juridice emise de acesta sau la care a fost parte.
ART. 12
Datele de identitate si informatiile referitoare la copiii adoptabili, cererile de adoptie aflate in evidenta Comitetului Roman pentru Adoptii la data intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si documentatia detinuta trec in evidenta Oficiului, cu respectarea prevederilor art. 7.

Este insa cam indoielnic daca se poate solicita luarea in evidenta retroactiv. In plus, conform legii vechi, pentru adoptia interna, trebuia urmata o intreaga procedura implicand CRA, nu numai luarea in evidenta a copilului. Ma surprinde ca ati ajuns in faza finala fara sa se fi pus macar o data problema.
Acum, un proces cu SPS...l-ati castiga, dar cred ca cel mai mult va intereseaza sa pastrati copiii. Cred ca in acest moment cel mai simplu ar fi sa incepeti o noua procedura, pe legea noua. Copiii raman abandonati, si hotararea de declarare a abandonului isi produce efectele, pentru ca a fost pronuntata inainte de legea noua. SPS ar trebui sa fie cooperant cu hartogaraia (planul de interventie, referat, etc), si sa grabeasca procesul, intrucat este vina lor. SPS trebuie sa faca un dosar pentru instanta in vederea deschiderii procedurii de adoptie; avand in vedere ca deja i-aveti in incredintare, imediat dupa ar trebui sa puteti face cerere de adoptie. Daca spun ca e complicat, nu-i credeti; deja ar trebui sa aveti toate evaluarile si referatele facute, doar dau informatiei o alta forma. Nu va descurajati! Si insistati!

Aceasta este parerea mea.

sorinacosta

Post by sorinacosta » 06 Apr 2005, 21:03

Va multumesc pentru incurajari,la ora asta chiar am mare nevoie.
O sa incercam acum sa intram in tribunal fara acceptul de la Oficiul Roman de Adoptii si sa subliniem ca trebuie sa ne gindim la interesul copiilor.A mai fost un caz similar cu al nostru care a avut proces si am inteles ca nu au fost respinsi ci doar aminati pina se mai aduc noi acte(nu stiu ce fel de acte).Tocmai de aceea incerc si ultima sansa pina sa trecem pe legea noua.Mie cam frica ca nu o sa avem acceptul parintilor.Niste persoane care au fost in stare sa le lase si nici macar sa se mai intereseze de ele consider ca sunt in stare si de alte nemernicii.Mi-ar pare in primul rand rau pt.fetite.

chihiro

Post by chihiro » 09 Apr 2005, 10:35

Daca parintii se opun, legea noua permite instantei sa incuviinteze totusi adoptia, daca apreciaza refuzul ca fiind abuziv, iar adoptia este in interesul copiilor. Mult succes! Si sa ne spuneti ce a decis instanta!

Post Reply