nu detin bunuri pe numele meu

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
bourceanu alina

nu detin bunuri pe numele meu

Post by bourceanu alina » 14 Feb 2012, 15:00

Buna ziua am nevoie de un sfat urgent!!!
Am primit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc prin care sunt anuntata ca am o zi la dispozitie sa platesc aprox. 30.000lei + cheltuieli de executare! Problema este ca sunt divortata, am un copil mic, nu am bunuri pe numele meu, si locuiesc in casa parintilor. Am luat legatura cu executorul, i-am prezentat situatia in care ma aflu si imposibilitatea de a achita datoria momentan, iar acesta mi-a spus ca in termen de 10 zile sa dau o declaratie cu bunurile pe care le detin si ca nu imi permit sa platesc datoria. Cum ma sfatuiti sa procedez? Mentionez ca deocamdata beneficiez de indemnizatie pentru copil si alocatie, insa stiu ca acestea nu pot fi urmarite de executor. Si inca ceva, ultima rata am platit-o in 2009, sunt sanse sa se fi prescris datoria? Unde pot afla?
Multumesc

Guest

Re: nu detin bunuri pe numele meu

Post by Guest » 14 Feb 2012, 18:59

Dupa ce ii duceti lista cu bunuri pe care le detineti, executorul va pune sechestru pe ele si vi le va vinde la licitatie. Eu am vazut chiar si cuptor cu microunde folosit, scos la licitatie de executori. Daca as fi in locul dvs. as declara ca am doar hainele de pe mine. Nu o sa faceti inchisoare pentru aceasta suma.

Insa executarea silita nu se termina pana nu se recupereaza datoria + dobanzi + cheltuieli de judecata + cheltuieli de executare. De indata ce va veti cumpara pe numele dvs. ceva mai scump (autoturism, imobil) va veti trezi cu executorul la usa.

Post Reply