ce algoritm pot folosi ?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
radule

ce algoritm pot folosi ?

Post by radule » 21 Mar 2005, 17:56

dupa pronuntarea unei decizii penale definitive, instanta a hotarat ca inculpatul sa achite un prejudiciu de 400 milioane lei, actualizat, unitatii mele. A obligat si un nr. de 8 parti responsabile civilmente la acoperirea prejudiciului, in subsidiar fata de inculpat, in limita valorii pagubei ramasa neacoperita de inculpat, din momentul constatarii insolvabilitatii acestuia si in solidar intre ele.
Inculpatul este cu domiciliul in jud. NT. si cu resedinta in jud. BC.
partile responsabile civilmente sunt din 5 judete diferite
Ce trebuie sa fac:
- sa solicit executarea silita la domiciliu si apoi la resedinta
-sa ma indrept impotriva unuia dintre partile responsabile civilmente , dupa constatarea eventualei insolvabilitati a inculpatului
-sa fac demersuri la administratia financiara a fiecaruia
astept un sfat competent
va salut cu respect,
radu

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 21 Mar 2005, 19:01

Mie mi se pare ca partile responsabile civilmente sunt solidare si cu condamnatul asa ca ai putea sa te folosesti de acest aspect si sa-l executi pe cel(cei) mai solvabil(i) si asta in conditiile in care de la condamnat nu stiu daca ai ceva de executat.
Cel putin asa interpretez eu dispozitiile art14 alin.1 si 3 C.pr pen., prin coroborare cu art.1000, 1003 si 1041 C.civil. :twisted:
In privinta executarii propriu zise te vei supune principiului disponibilitatii astfel ca poti incerca sa pui in executare titlul executoriu impotriva condamnatului si a partilor responsabile civilmente la oricare dintre executorii judecatoresti prevazuti de art.373 C.pr.civila.
Eu iti urez succes si nervi cat mai tari.

Post Reply