gratiere presedentiala

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
ylenia

gratiere presedentiala

Post by ylenia » 09 Feb 2012, 20:31

Va rog mult sa imi dati un sfat. Sotul meu a condus fara sa posede permis in anul 2007, a fost prins si a primit 1 an inchisoare cu suspendare, cu 3 ani de incercare (scuze de exprimarea ne-juridica, dar nu sunt in bransa si nu ma pricep...). Intre timp a facut de 2 ori scoala de soferi, dar nu a reusit sa ia examenul scris (are probleme cu exprimari de genul "prioritate pentru sau prioritate fata de", etc). In 2010 a fost prins conducand cu viteza (61 km/ora!!!) si trimis in judecata (pentru ca nu poseda permis de conducere), unde a primit 1 an si 10 luni, cu executare. La curtea de apel i s-au anulat cele 10 luni, a ramas 1 an de executat. In acest timp insa si-a luat permisul de conducere, deci nu mai poate fi considerat pericol public (parerea mea...) Acum urmeaza ca pedeapsa sa se execute (in maxim 7 zile) si ma ingrijoreaza perioada urmatoare, pentru ca am doi copii minori, rate la banca, etc...Credeti ca as putea solicita o gratiere prezidentiala? Am vreo sansa ? Va multumesc mult...

Post Reply