parasire domiciliu dupa divortz

Familiei
Post Reply
elenab

parasire domiciliu dupa divortz

Post by elenab » 21 Mar 2005, 13:04

va rog frumos sa-mi spuneti ce ma sfatuiti sa fac in urmatoarea situatie:

eu si sotul meu am divortat dar nu am facut partajul.Cele 2 fete mi-au fost incredintate mie.

in clipa in care divortul a devenit definitiv acesta a plecat din locuinta dar fara a-si lua decat o parte din lucrurile personale.

legal stiu ca aceasta casa este si a lui, dar nu mai suport sa vina in ea atunci cand doreste , de obicei in lipsa mea, doar ca sa-si mai ia cate ceva de imbracat , deocamdata.

De asemenea este trecut in cartea de imobil si eu platesc ptr el cheltuielile aferente

De un partaj amiabil deocamdata nu vrea sa auda.
Pentru un partaj in tribunal in momentul de fata nu am eu reseurse finaciare si nici sufletesti

Exista o alta solutie prin care sa-i interzic accesul in casa, fara a-i nega dreptul la proprietate ?
In acelasi timp cum pot sa-l scot de la cheltuielile comune?
O declaratie pe proprie raspundere poate fi luata in considerare la asociatia de locatari?

va multumesc!

pavel

Post by pavel » 21 Mar 2005, 15:04

As zice sa te gandesti la o cerere de evacuare pe calea ordonantei presedintiale. Comportamentul fostului sot lezeaza interesul copiilor care au nevoie de un camin stabil, sigur. Alte pareri?

minodora

Post by minodora » 21 Mar 2005, 15:45

Aceeasi parere.

wittmann

Post by wittmann » 21 Mar 2005, 19:22

Evacuare pe calea ordonantei presedintiale... Pentru care motiv? In ce mod lezeaza interesul copiilor prin comportamentul sau? Ati fi preferat sa paraseasca domiciliul comun si sa nu mai vina deloc? Ca nu isi plateste cheltuielile la intretinere nu l-as considera motiv intemeiat pentru ordonanta.

elis

Post by elis » 22 Mar 2005, 15:42

Nici eu nu cred ca ordonanta presedintiala este admisibila in acest caz.
Problema trebuie rezolvata corect prin partaj.

elenab

Post by elenab » 22 Mar 2005, 19:05

va multumesc pentru raspunsuri dar as dori sa mai adaug ceva:

evident conteaza in primul rand interesul copiilor!
parerea mea este ca datorita conditiilor financiare deocamdata un partaj este in defavoarea minorelor, de aceea nu ma grabesc spre acest pas (dintr-un apartament cu 4 camere la ultimul etaj abia ar ramane bani pentru 2 garsoniere !)

in alta ordine de idei presiunea psihologica asupra unui adult care are in grija niste minori cum poate fi considerata?NU SUNT LEZATI PANA LA URMA ACESTIA?
cum ramane cu teroarea pe care o resimt de fiecare data cand constat ca fostul sotz a fost prin casa ?

chiar nu exista nici o solutie juridica sau faptul de a nu se fi judecat pana acum astfel de spete sa nu-mi dea nici o speranta la judecatorii din aceasta tara?

croc

Post by croc » 23 Mar 2005, 09:08

nici eu nu vad admisibila ordonanta presedintiala;
conteaza intr-adevar interesul copiilor, dar nu este corect ca, in numele interesului copiilor, el sa nu mai aiba acces in casa care este si a lui, pe de o parte, iar pe de alta parte nici partajul nu se poate efectua (astfel incat sa-si ia partea care i se cuvine, pentru ca nu dispuneti de resurse financiare;
cu alte cuvinte nu mai intri in casa care este si a ta pana cand nu facem partajul, dar partajul il facem cand voi avea eu bani;
si toate aste pentru ca presiunea pe care o suporta fosta sotie ca urmare a trecerii sotului pe acasa se poate rasfrange asupra copiilor;
nu va merge!
trebuie sa o transati prin partaj!

Post Reply