va rog sa ma lamuriti
va rog sa ma lamuriti
contractul meu pe per. de proba (o luna) incepe pe 01.042004 si se termina pe 30.04.2004 mi-a parvenit dupa 3 luni semnat de altcineva in locul meu. dupa alte 10 luni primesc un act aditional semnat tot de altcineva in locul meu in care se face referire la la cim nr....din data de 08.04.2004. inregistrat in reg. gen. de ev. al sal. in care se modifica salariu, datele se suprapun eu am un singur contract cel pe per. det. in cartea de munca am trecuta luna de proba. lucrez si in prezent la ei, eu nu stiu ce sa inteleg. va multumesc
va rog sa ma lamuriti
deci, am inceput luna de proba in aprilie 2004, dupa trei luni am primit contractul (pe care nu l-am semnat la angajare pt. ca mi-au spus ca mi-l vor trimite ei, si l-au trmis intr-un plic pe care scria confidential, dar semnat de altcineva in locul meu si chipurile negociat cu mine) asta afost tot. am continuat sa lucrez, salariul il ridic pe card nu am semnat nimic nu am primit nici un fluturas. dupa vreo 10 luni am primit un act aditional care face referire la modificarea de salariu pe acel act aditional era scris: act ad. la cim. incheiat si iunregistrat sub nr..... din 08.04.2004. Am fost la ITM sa scot o copie dupa CIM, dar m-au refuzat. eu un alt contract nu am semnat cu ei. asta inseamna ca data cand a fost trecut in registru si inreg. la ITM este data cand intra in vig CIM-ul meu cu caracter permanent? pai daca per. de proba este de o luna cum se putea incheia contractul pe per nedet. tot in luna aprilie
si de ce eu nu am nici o instiintare? In situatia mea sunt foarte multi care nu au semnat personal. stiu ca pot deschide actiune, dar vreau sa stiu cand intra in vig CIM-ul meu pe per. nedeterminata. pe 08.04.2004 cumva?
si de ce eu nu am nici o instiintare? In situatia mea sunt foarte multi care nu au semnat personal. stiu ca pot deschide actiune, dar vreau sa stiu cand intra in vig CIM-ul meu pe per. nedeterminata. pe 08.04.2004 cumva?
de la data inceperii activitatii tale angajatorul are la dispozitie 20 zile pt inregistrarea CIM.
stampila ITM arata data la care a fost inregistrat la ITM si nu data inceperi activitatii.
sa inteleg ca ai un CIM pe perioada det de 1 luna si nu mai exista nici un CIM pe per nedet ?
nu exista CIM cu caracter permanent. nu te inteleg
stampila ITM arata data la care a fost inregistrat la ITM si nu data inceperi activitatii.
sa inteleg ca ai un CIM pe perioada det de 1 luna si nu mai exista nici un CIM pe per nedet ?
nu exista CIM cu caracter permanent. nu te inteleg
va rog sa ma lamuriti
da, in afara de contractul de o luna nu am primit nimic care sa confirme ca exista cim-ul pe per. nedeterminata cu toate ca in actul aditional se face trimitere la cim. nr.... din 08.04.2004 inreg. in registrul general de evid. al salariatilor
Contractul de munca se incheie pe perioada determinata doar prin exceptie in cazurile expres prevazute de lege si enumerate in art. 81 din Codul Muncii. Cele 30 de zile la care faceai referire reprezinta perioada de proba. Dupa expirarea perioadei de proba, contractul de munca se considera automat prelungit pe durata nedeterminata iar aceasta prelungire opereaza de la data incheierii contractului (adica, 01.04.2004). Referitor la semnatura salariatului de care spui, ca nu-ti apartine pe contract, poti face plangere pt fals in inscrisuri. Daca ai continuat sa lucrezi, ai ridicat salariul de pe card, etc. aceste fapte constituie o acceptare tacita din partea ta a conditiilor si elementelor contractuale, asadar si moficiarile aduse acestuia.
Concluzie: contractul de munca in baza caruia iti desfasori in prezent activitatea exista si este incheiat pe perioada neterminata din data de 01.04.2004. Actul Aditional prin care ti s-a adus la cunostinta modificarea salariului, daca l-ai semnat fara nici o alta mentiune, echivaleaza cu acceptarea acestei modificari a contractului. Daca revii si cu alte detalii, as putea sa-ti mai raspund. cam asta e.
Concluzie: contractul de munca in baza caruia iti desfasori in prezent activitatea exista si este incheiat pe perioada neterminata din data de 01.04.2004. Actul Aditional prin care ti s-a adus la cunostinta modificarea salariului, daca l-ai semnat fara nici o alta mentiune, echivaleaza cu acceptarea acestei modificari a contractului. Daca revii si cu alte detalii, as putea sa-ti mai raspund. cam asta e.
va rog sa ma lamuriti
der_graaf te rog sa-mi spui cum te pot contacta vreu sa discutam o adresa de e-mail?
va rog sa ma lamuriti
multumessc, lucrez la aceasta firma de 1 an, am fost angajata cu ajutorul unei cunostiinte, sediul firmei este in ilfov, eu am lucrat in buc. unde sunt punctele de lucru.la angajare am fost informata telefonic ca dupa luna de proba sal. va creste 3.200.000 la angajare, am primit contractul de munca dupa 3 luni intr-un plic pe care scria confidential si care contract era semnat si negociat de latcineva in locul meu.contractul dupa cum am mai spus era pe per. de proba in contract scria ca programul de lucru este: 8.30-16.30 dar noi stateam 8.30-17.30 din motiv au spus ei ca 1 ora este pauza. dupa 10 luni (adica pe 01.03.2005) am primit un act aditional datat cu 01.01.2005 in care se mentiona ca sal. se modifica adica scade. telefonic s-a adus la cunostiinta noastra (suntem peste 100 de salariati) ca din feb sal. se va calcula in euro la cursul zilei (stabilindu-mi-se la 90 de euro) actul adit. era semnat si negociat tot de altcineva si a fost trimis pe fax. l-am refuzat pe motiv ca nu este semnatura mea. a doua zi am primit altul tot pe fax, care nu era semnat de conducere si care nu avea nici macar stampila cum s-a intamplat la primul (refuzat) primul avea stampila, dar nu era semnat de nimeni din conducere pentru ca am mi-am exprimat nemultumirea si am refuzat primul act. am fost chemata la sediul firmei si mustruluita, dar din cu totul alte motive am fost intrebata ce am facut deosebit in aceasta firma, am raspuns ca am facut exact ce mi s-a dat si ce mi s-a cerut. dupa discutii mai lungi m-am intorsa se locul meu de munca. la ora 16.30 am fost anuntata ca incepand de a doua zi voi merge sa lucrez in ilfov, de acolo stiam ce urmeaza. urma sa-mi puna in vedere sa plec de bunavoie. asa au procedat si cu alte persoane. pe tot parcursul acestui an de cand lucrez la ei nu am primit sporul de vechime. in situatia mea cu contracte semnate de altcineva si nu de sal. sunt cam 60% . ce vreau sa te rog sa-mi spui daca ii actionez in judecata pentru fals si faptul ca nu mi s-a platit sporul de vechime ce daune le pot cere?
Referitor la plata daunelor morale, aplicarea principiului repararii integrale a prejudiciului in domeniul acesta, nu poate avea decat un caracter aproximativ, raportat la prejudicii care prin definitie nu au continut economic si, in consecinta nici echivalent banesc.
Doctrina precizeaza ca:Prejudiciul moral, fara repercusiuni fizice asupra persoanei, atingerii aduse onoarei, elementelor vietii private, altor libertati ale persoanei, apar ca deosebit de rebele oricarei determinari cantitative .
Totodata nu trebuie probata intinderea prejudiciului moral, ci doar amintita. Din "fericire" pentru mine, care apar interesele unei persoane juridice, majoritatea magistratilor nu prea tin seama de acest lucru.
In acest sens, daca la un moment dat se afirma ca, spre deosebire de celelalte despagubiri civile care au un suport probator, in ce priveste daunele morale nu se poate apela la probe materiale, judecatorul fiind singurul care, in raport cu consecintele, pe orice plan, suferite de parte, trebuie sa aprecieze o anume suma globala.
E cam grele cu daunele morale
Eu zic sa faci o sesizare la politie, tu si ceilalti 60%, pentru inceput.

Doctrina precizeaza ca:Prejudiciul moral, fara repercusiuni fizice asupra persoanei, atingerii aduse onoarei, elementelor vietii private, altor libertati ale persoanei, apar ca deosebit de rebele oricarei determinari cantitative .
Totodata nu trebuie probata intinderea prejudiciului moral, ci doar amintita. Din "fericire" pentru mine, care apar interesele unei persoane juridice, majoritatea magistratilor nu prea tin seama de acest lucru.
In acest sens, daca la un moment dat se afirma ca, spre deosebire de celelalte despagubiri civile care au un suport probator, in ce priveste daunele morale nu se poate apela la probe materiale, judecatorul fiind singurul care, in raport cu consecintele, pe orice plan, suferite de parte, trebuie sa aprecieze o anume suma globala.
E cam grele cu daunele morale
Eu zic sa faci o sesizare la politie, tu si ceilalti 60%, pentru inceput.

Da, "uniti-va" fortele toti cei care au primit contracte sau acte aditionale semnate de altcineva si faceti plangere la Politie. Puteti notifica angajatorul cu privire la incetarea contractelor de munca incepand cu o data anume (va hotarati) fara preaviz in conditiile art. 79, alin. 8 din Codul Muncii pentru ca angajatorul nu si-a respectat obligatia de plata a salariului (implicit a sporului de vechime prevazut in contractul de munca). Actionati angajatorul in judecata si cereti atat plata sumelor datorate cu titlu de salarii cat si obligarea acestuia la plata de daune-interese conform art. 161, alin. 4) din Codul Muncii. Puteti chiar invoca si nulitatea contractului de munca si/sau a actelor aditionale pe motiv ca nu au fost semnate de voi, desi pt asta termenul de prescriptie este de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului (deci aici, atentie daca te mai incadrezi sau nu). Iar reducerea salariului, dupa cum spuneai ca s-a intamplat, nu se face decat pt un motiv intemeiat. de ex. ca sanctiune disciplinara. aceasta diminuare a salariului trebuie sa fie intemeiata si doar dupa cercetare disciplinara prealabila. asadar, poti cere si plata diferentei dintre salariul initial si cel care s-a platit dupa data de 01.01.2005. Va doresc multa bafta!!!
Diminuarea salariala a fost facuta cu acordul ei prin semnatura, semnatura pe care nu o recunoaste. Nu vad de ce nu si-ar arunca si politia o privire.
161 al(4) C.muncii poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese numai pentru repararea prejudiciului produs salariatului prin intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia. In situatia prezentata diminuarea salariului a fost facuta de comun acord cu salariatul prin semnatura.
161 al(4) C.muncii poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese numai pentru repararea prejudiciului produs salariatului prin intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia. In situatia prezentata diminuarea salariului a fost facuta de comun acord cu salariatul prin semnatura.
Da, dar a spus ca era preavazut sporul de vechime in contract dar nu i-a fost platit niciodata. pt acesta ar putea sa se incadreze in art. 161, alin 4 din CM. Referitor la semnatura de pe act aditional, marika spunea ca l-a refuzat pe motiv ca nu a recunoscut semnatura ei pe acesta. asadar, nu stiu de ce semnatura a salariatului vorbesti din moment ce aceasta semnatura este contestata de catre salariata in cauza.
va rog sa ma olamuriti
nu sporul de vechime nu era prevazut in contract de fapt eu au am decat comtractul pe per. determinatasi am inteles ca s-a prelungit automat,in el nu era trecut decat salariul, concediul si timpul de lucru,restul nu era completat
nu am semnat fisa postului si nici protectia muncii asta in paranteza.
nu am semnat fisa postului si nici protectia muncii asta in paranteza.