probleme frontiera

Post Reply
arysto

probleme frontiera

Post by arysto » 02 Feb 2012, 15:14

In cazul in care efectuez o achizitie intracomunitara pe un anume produs din Bulgaria , produs ce este inregistrat ca marca si desen industrial la nivel comunitar de catre titularul bulgar al acestuia (si producator in acelasi timp) si pus apoi in circulatie pe piata de insusi acesta - are dreptul politia de frontiera sa i-mi interzica introducerea in Romania sau retinerea respectivului produs , pe motiv ca a fost informata de un tert ( SC) ca are contract cu producatorul de unic distribuitor in Romania si ca are inregistrat la OSIM desenul industrial de pe ambalajul produsului , desi cum am spus producatorul bulgar are inregistrat la nivel comunitar(OHIM) atat marca cat si desenul , iar eu le cumpar dupa ce el (bulgarul) le introdus pe piata .
PS Din ce stiu eu cele doua inregistrari coexista ( sunt valabile amandoua) si nu ar trebui sa fie o problema atata timp cat insusi producatorul introduce pe piata respectivul produs. ( NU E NICI VB DE CONTRAFACERE - la o adica pot proba cu document emis de producator)

Cuculis

Re: probleme frontiera

Post by Cuculis » 07 Feb 2012, 11:24

Atata timp cat aveti contract cu producatorul dumneavoastra nu sunteti vinovat. Singurul vinovat este producatorul daca are un contract de exclusivitate cu un alt importator din romania.

Post Reply