Daca vineva stie....

Discutii privind Dreptul Penal
avengers

Daca vineva stie....

Post by avengers » 20 Mar 2005, 05:15

Povestea mea incepe in urma cu 6 ani cand am luat o amenda administrativa. :oops:
De atunci am scos cazierul de N ori si acesta este curat.
Problema mea a inceput anul trecut cand m-am hotarat sa dau examen la scoala de subofiteri.
Am inceput sa fac dosarul si cand am ajuns la cazier au inceput problemele.
Mi s-a spus ca nu ma pot inscrie la orice scoala din Ministerul de Interne din cauza acelei amenzi.
M-am documentat si am gasit asta:

Termenele de prescriptie a executarii pedepsei - Termenele de prescriptie a executarii pedepsei sunt:
a) 20 de ani, cand pedeapsa care urmeaza a fi executata este detentiunea pe viata sau inchisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmeaza a fi executata, dar nu mai mult de 15 ani, in cazul celorlalte pedepse cu inchisoarea;
c) 3 ani, in cazul cand pedeapsa este amenda.
Mi se pare curios ca desi au trecut 6 ani tot mai ma incurc de aceasta amenda.
Va rog spune-ti-mi cum pot sterge aceasta pata (vreau in continuare sa dau la scoala de subofiteri)
Multumesc anticipat.

avengers

am mai gasit...

Post by avengers » 20 Mar 2005, 05:35

Am mai cautat si am gasit conditiile de inscriere.
Una dintre acestea este:
• sa nu fi fost condamnati penal si sa nu fie in curs de cercetare penala sau judecata;
Rog spuneti-mi daca amenda administrativa se incadreaza aici.
Multumesc

constable

Post by constable » 20 Mar 2005, 19:05

In practica se procedeaza in asemenea fel. Cunosc un caz in care dupa ce a intrat la scoala de jandarmi a fost exmatriculat tot pentru o amenda administrativa primita ca urmare a unui furt. Cu mult inainte. Si care nu apare pe cazier.

CONSIDER CA SE GRESESTE. Cati din politistii care au intrat in sistem curati, mai sunt asa ?

Vezi ca poti incerca o plangere. Poate chiar la instanta . Nu stiu

Lmihai

Post by Lmihai » 20 Mar 2005, 19:51

Eu cred ca toate legile si statutele (aprobate prin lege sau prin alt act normativ), care prevad aceasta conditie, contravin institutiei reabilitarii si fac imposibila realizarea efectelor acesteia, respectiv incetarea tuturor decaderilor, interdictiilor si incapaticatilor, precum si a scopului de reintegrare sociala a infractorului. Practic, se neaga teoria celei de-a doua sanse.

wittmann

Post by wittmann » 20 Mar 2005, 19:56

...scopului de reintegrare sociala a infractorului.
WAKE UP, MAAAN :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Traiesti in minunata tara numita Romania :!:

avengers

Post by avengers » 21 Mar 2005, 02:49

Pana la urma nu m-ati lamurit ce trebuie facut.
Nu se poate face ceva pt.reabilitare ?
Dati-mi un sfat.....un punct de plecare......
Multumesc

minodora

Post by minodora » 21 Mar 2005, 15:42

In cazul asta reabilitarea ar trebui sa intervina de drept (Art 134 Cp). Amenda cand ai achitat-o?

Lmihai

Post by Lmihai » 21 Mar 2005, 15:47

Pai a si intervenit. Ca dovada, toate extrasele de cazier judiciar solicitate nu cuprindeau mentiuni ("De atunci am scos cazierul de N ori si acesta este curat").

minodora

Post by minodora » 21 Mar 2005, 15:50

Pai atunci de ce n-a putut sa se inscrie din cauza cazierului?

Lmihai

Post by Lmihai » 21 Mar 2005, 15:56

Presupun ca din cauza inregistrarilor din evidentele secrete, care nu se sterg niciodata. Sau poate ca au considerat ca nu este indeplinita o alta conditie, privind buna reputatie sau onorabilitatea.

minodora

Post by minodora » 21 Mar 2005, 16:08

Se poate...

avengers

revin

Post by avengers » 22 Mar 2005, 00:27

Cum va spuneam amenda am achitat-o inca de acum 6 ani.
Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca amenda administratica se incadreaza aici:
• sa nu fi fost condamnati penal si sa nu fie in curs de cercetare penala sau judecata;

Amenda administrativa chiar este consecinta unei condamnari penale??
Si daca da....se mai poate face ceva??
Ma gandeam sa ma duc la un avocat sa vad daca exista o rezolvare (recurs sau cine stie ce...) dar vreau sa ma documentez intai.
Dupa parerea voastra exista sanse??
Multumesc.

virtual

Post by virtual » 24 Mar 2005, 21:23

Hallo!
Omu vorbeste de amenda adminstrativa si se refera apoi la termenele de executare a pedepsei din penal... Chiar nimeni nu a sesizat sau what?

Ce reabilitare pt amenda administrativa?
Te miri ca ti=e curat cazierul? Pai de ce nu ar fi daca e vorba de o amenda administrativa?

PSn tu esti sigur ca era amenda administrativa?

minodora

Post by minodora » 24 Mar 2005, 21:51

A primit-o pentru o fapta care, probabil, s-a judecat in proces penal si a fost data o amenda pentru ca nu au fost intrunite toate elementele constitutive ale unei infractiuni dar s-a considerat ca reprezinta totusi un pericol social.
Problema este ca cei de la Politie au depistat imediat asta si omun nu se mai poate inscrie.

justitiabilul

Post by justitiabilul » 25 Mar 2005, 08:37

Amenda administrativa este posibil sa o fi primit si de la unitatea de parchet, nu de la instanta. In toate cazurile, nu este vorba despre o condamnare penala. Nu aici este problema. Poti sa ataci in contencios, dar e posibil ca in cele din urma sa ti se comunice ca nu ai fost admis intrucat nu prezinti "onorabilitate", cum spunea un vorbitor. Insa, parerea mea este ca si in acest caz se poate ataca decizia pe contencios.

Si, Wittman, cred ca nu numai eu am observat ca cel care a postat subiectul confunda institutiile, dar, in ce ma priveste, nu apreciez ca ar trebui sa lamuresc confuzia pentru ca nu este relevanta pentru solutionarea problemei.

Post Reply