Bani in plus pe card

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
probleme cu banca

Bani in plus pe card

Post by probleme cu banca » 24 Jan 2012, 15:15

Bunaziua,
Numele meu este Bradu Ionut Cristinel,

Va trimit aces forumular cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat.

In noiembrie tatal meu a fost dat afara de la fostul loc de munca, Salariul tatalui meu era de 2000 lei, avea card la banca: INTENSA SANPAOLO BANK.
In ziua de salariu " lichidare" m-am prezentat la tonomatul "Cec" sa scot banii de pe card. Am scos 1000 lei, peste 2 zile am vrut sa mai scot ce mai aveam pe card, din cauza ca nu imi elibereaza chitanta am scos cate putin, mai exact. cate 100 si 50 lei de mai multe ori. Pana am ajuns la o suma de 2400 lei. Dat fiind faptul ca nu aveam de unde sa stiu cati bani am pe card si ca era lichidare ma asteptam sa iau mai multi bani. In cele din urma doream sa inchid cardu' si m-am hotarat sa merg sa lichidez cardul. Si spre surprinderea mea nu am putut face acest lucru din cauza ca am scos cu 1000 de lei mai mult fata de cat trebuia " de unde sa stiu aces lucuru nimeni nu-l poate explica.
Ei sustin ca aveam doar 1200 lei pe card si numai atata puteam scoate. (si totusi eu am scos 2500)
Raspunsul celor de la banca a fost: Ne pare rau avem anumite scurgeri la aceste carduri si cateodata se poate scoate mai mult. (Acesta este un raspuns de la banca) Am furat banii? , Nu, Am bagat mana in buzunaru-l cuiva? E vina mea ca nu elibereaza cardu Chitante? Intrebari la care nu au putut sa imi raspunda angajatii bancii.
Acuma 2 zile banca mi-a trimis o notificare de plata in valoare de 1200 lei exact suma care (spun ei nu era pe card, dar totusi ams cos-o) plus ca ma pune sa platesc si dobanda.
Intrebarea mea este in felul urmator pot face ceva in aceasta privinta sau trebe sa platesc ca prostu scurgerile bancilor?
Va rog sa ma ajutati .
Multumesc .
Cristi Bradu

administrator
Site Admin
Site Admin

Re: Va rog ajutati-ma.

Post by administrator » 24 Jan 2012, 16:13

Gasiti informii privind plata nedatorata in Codul Civil, art. 1341-1344

Plata nedatorată

Noţiune

Art. 1.341. - (1) Cel care plăteşte fără a datora are dreptul la restituire.
(2) Nu este supus restituirii ceea ce s-a plătit cu titlu de liberalitate sau gestiune de afaceri.
(3) Se prezumă, pană la proba contrară, că plata s-a făcut cu intenţia de a stinge o datorie proprie.

Plata primită cu bună-credinţă de creditor

Art. 1.342. - (1) Restituirea nu poate fi dispusă atunci cand, in urma plăţii, cel care a primit-o cu bună-credinţă a lăsat să se implinească termenul de prescripţie ori s-a lipsit, in orice mod, de titlul său de creanţă sau a renunţat la garanţiile creanţei.

(2) In acest caz, cel care a plătit are drept de regres impotriva adevăratului debitor in temeiul subrogaţiei legale in drepturile creditorului plătit.

Restituirea plăţii anticipate

Art. 1.343. - Ceea ce debitorul a plătit inainte de implinirea termenului suspensiv nu se poate restitui decat atunci cand plata s-a făcut prin dol sau violenţă. De asemenea, este supusă restituirii şi plata făcută inainte de indeplinirea condiţiei suspensive.

Reguli aplicabile restituirii

Art. 1.344. - Restituirea plăţii nedatorate se face potrivit dispoziţiilor art. 1.635-1.649.

PS: din ce am citit, beneficiarii de buna credinta care inapoiaza banii de indata ce afla ca nu le apartin, nu sunt obligati sa plateasca dobanzi.
Site Admin
Avocatura Com

Post Reply