abuz de incredere

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
hulk2738

abuz de incredere

Post by hulk2738 » 16 Mar 2005, 22:03

Sunt stabilit in Italia. La plecarea din tara, acum 5 ani am incredintat un dosar cu acte (arhiva familiei) unei verisoare. Intre timp a intervenit o cearta intre ea si sotia mea. Vrand sa se razbune, verisoara m-a facut sa inteleg ca nu voi mai vedea niciodata aceste acte. Prin ce mijloace legale as putea obtine aceste documente care au o valoare mare pt mine (contracte case, mosteniri, terenuri, acte studii etc etc)? Toti 3, verisoara, eu si sotia mea avem domiciliul in Italia. Actele le "custodeste" sotul dansei care a primit dispozitiuni sa nu le dea nimanui, nici mie. As putea face o procura generala prin care sa-l deleg pe tatal meu din Romania sa-i poarte in instanta? Ce e mai bine de facut? Multumesc!

wittmann

Post by wittmann » 19 Mar 2005, 19:50

Trimite din Italia pentru tatal tau procura. ATENTIE: procura trebuie sa fie speciala, adica sa mentioneze expres ca este data pentru formularea si sustinerea unei plangeri prealabile pentru abuz de incredere. De asemenea, vezi daca mai esti in termenul de 2 luni in care poti face plangere.

constable

Post by constable » 19 Mar 2005, 22:12

Intr-o asemenea situatie este foarte greu de stabilit ceva.
Sigur, pur TEHNIC procura speciala, vezi daca esti in termenul de 60 zile (si nu 2 luni) si plangere pentru abuz de incredere.
PRACTIC - daca cei in cauza se apara spunand ca pur si simplu nu le mai gasesc. Gestiune frauduloasa ???? Nu cred .... Ce sa fie ? Cine-mi spune ?
REZOLVAREA - refacerea actelor daca este posibil sau alta reparatie legala .

minodora

Post by minodora » 20 Mar 2005, 10:38

[quote="wittmann"].... De asemenea, vezi daca mai esti in termenul de 2 luni in care poti face plangere.[/quote]

Ma gandesc cu procura respectiva in mana, tatal sa notifice omului sa-i inapoieze actele la data de..... In cazul in care nu se prezinta sa faca plangere pentru abuz de incredere. :grin:

wittmann

Post by wittmann » 20 Mar 2005, 19:00

Mda, e o idee. Asa s-ar incadra sigur in cele 60 de zile (!) :oops:

hulk2738

Post by hulk2738 » 20 Mar 2005, 21:44

va multumesc!

Post Reply