Am o problema juridica, si va rog sa-mi dati un sfat.
Situatia data: o soci. com a fost radiata pe motiv de lichidare. Dupa radiere apare un creditor - (asociatie de proprietari) care are o creanta "strans legata" de folosinta unui imobil al carei proprietar este societatea radiata.
Creanta, adica datoriile fata de asociatie cuprind o perioada inainte de radiere si o perioada de dupa radiere.
Adica exista un imobil al carei proprietar nu mai exista.
De la cine recupereaza datoriile asociatia ?
societate lichidata - proprietar
Re: societate lichidata - proprietar
Etape inchidere firma
Demersul de “Inchidere a firmei” (sau de “desfiintare a firmei”) constituie un drum cu trei opriri:
Dizolvarea societatii comerciale,
Lichidarea patrimoniului societatii comerciale,
Radierea societatii comerciale din evidenta Registrului Comertului de pe langa Tribunalul in raza caruia este inregistrat sediul social al societatii.
Mai pe scurt, Dizolvare-Lichidare-Radiere.
Daca firma e radiata nu mai exista. Inceperea procedurii de radiere este notificata de ONRC in Monitorul Oficial dand astfel posibilitatea creditorilor sa faca opozitie.
Demersul de “Inchidere a firmei” (sau de “desfiintare a firmei”) constituie un drum cu trei opriri:
Dizolvarea societatii comerciale,
Lichidarea patrimoniului societatii comerciale,
Radierea societatii comerciale din evidenta Registrului Comertului de pe langa Tribunalul in raza caruia este inregistrat sediul social al societatii.
Mai pe scurt, Dizolvare-Lichidare-Radiere.
Daca firma e radiata nu mai exista. Inceperea procedurii de radiere este notificata de ONRC in Monitorul Oficial dand astfel posibilitatea creditorilor sa faca opozitie.
De la ONRC am solicitat furnizare de informatii. La starea firmei figureaza - radiata din data de.....(motive:lichidare)
Oricum, marea parte a creantei se refera la o perioada de dupa radiere. Nu am avut posibilitatea sa ne inscriem ca si creditori in timpul procesului.
Pun intrebarea: adimistratorul societatii si lichidatorul nu trebuia sa valorifice sau sa transcrie imobilul inainte de finalizarea lichidarii ?
Oricum, marea parte a creantei se refera la o perioada de dupa radiere. Nu am avut posibilitatea sa ne inscriem ca si creditori in timpul procesului.
Pun intrebarea: adimistratorul societatii si lichidatorul nu trebuia sa valorifice sau sa transcrie imobilul inainte de finalizarea lichidarii ?
probabil ca asa s-a si intamplat, lichidatorul a lichidat bunurile societatii si a platit creditorii. Daca dvs. nu v-ati inscris la masa credala acum nu mai aveti aceasta posibilitate.
In - informatiile- pe care le-ati obtinut de Reg. Com aveti si numele lichidatorului. Toate informatiile referitoare la bunuri le aflati de la acesta.
In - informatiile- pe care le-ati obtinut de Reg. Com aveti si numele lichidatorului. Toate informatiile referitoare la bunuri le aflati de la acesta.