taxa TV si Radio

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
fanna

taxa TV si Radio

Post by fanna » 15 Mar 2005, 20:29

Am o problema destul de nasoala si nici nu stiu de unde sa o incep.
O societate comerciala, nu a platit taxa de abonament TV si Radio o data cu plata curentului, deoarece a depus declaratie pe proprie raspundere ca nu detine TV sau Radio.Acum vine Electrica, si ameninta ca o sa in judecata si ii obliga sa plateasca retro aceste taxe.
Ma intereseaza legislatia, daca cineva o are la indemina,ca nici macar legea de baza nu stiu de unde sa o iau.

dinubocos

Post by dinubocos » 15 Mar 2005, 20:51

Vezi HG 977/2003 pentru radio si HG 978/2003 pentru TV.

fanna

Post by fanna » 15 Mar 2005, 21:14

mersi Dinu, chiar acum vroiam sa scriu ca am gasit aceste HG-uri, si am mai gasit pe pagina Radiodifziunii Romane si precizari de aplicare a acestor HG, care sunt foarte clare.Dosarul de scutire trebuie aprobat de de SRR sau SRTV, poate nu le-a fost aprobat dosarul.o sa vad mai multe in practica miine, cind voi vorbi cu ei.
Poate o mai fi aparut ceva mai nou decit hg 977, mai caut.

Lmihai

Post by Lmihai » 16 Mar 2005, 07:59

Unde este prevazuta in H.G. nr. 977/2003, H.G. nr. 978/2003 si Procedurile de aplicare a acestora posibilitatea scutirii persoanelor juridice de plata taxei radio-tv in cazul in care nu detin aparate- radio-tv?

der_graaf

Post by der_graaf » 16 Mar 2005, 10:07

Apropos de acest subiect, ca sa ne mai descretim fruntile putin.
Cineva si-a inmormantat o ruda si a pus la capul acesteia candela electrica iar pe factura de curent a fost inclusa si taxa radio-TV?
Am auzit si eu asta de la cineva. nu stiu daca este adevarat sau nu, dar pe mine m-a distrat. nimic nu este imposibil la noi
:-D

dinubocos

Post by dinubocos » 16 Mar 2005, 18:42

Si daca vorbim de descretit fruntile,desi sunt situatii absurde, am auzit si cazul unui grajd pentru vite pentru care proprietarul platea abonament TV.
Sa nu zica cineva ca nu avem vaci culte!!!

fanna

Post by fanna » 10 Apr 2005, 13:39

:))

elis

Post by elis » 11 Apr 2005, 07:14

Daca va uitati in HG nr. 977/2003 o sa vedeti ca persoanele fizice pot sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu detin receptoare radio, si nu mai platesc aceasta taxa.

Post Reply