Indemnizatie retroactiva pentru gemeni
Indemnizatie retroactiva pentru gemeni
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac daca in anul 2007 am nascut gemeni, insa am primit indemnizatie doar pentru unul! In decizia 26/2011 se prevede ca indemnizatia se acorda retroactiv si pentru al doilea copil nascut din sarcina gemelara, si in acest sens am depus la tribunal cerere, am avut proces, si am primit intampinare prin care mi se respinge cererea datorita neefectuarii unei proceduri prealabile! Se poate sa imi explicati despre ce este vorba, si ce trebuie sa fac in continuare?
Cu stima,
Vilcu Gina
Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac daca in anul 2007 am nascut gemeni, insa am primit indemnizatie doar pentru unul! In decizia 26/2011 se prevede ca indemnizatia se acorda retroactiv si pentru al doilea copil nascut din sarcina gemelara, si in acest sens am depus la tribunal cerere, am avut proces, si am primit intampinare prin care mi se respinge cererea datorita neefectuarii unei proceduri prealabile! Se poate sa imi explicati despre ce este vorba, si ce trebuie sa fac in continuare?
Cu stima,
Vilcu Gina
Re: Indemnizatie retroactiva pentru gemeni
trebuie sa indepliniti procedura prealabila. Adica sa formulati o cerere si sa o adresati institutiei - parate, prin care sa solicitati plata indemnizatiei pt cel de-al doilea copil.
In termen de 30 de zile trebuie sa primiti un raspuns, daca nu il primiti sau daca este negativ, abia atunci va puteti adresa instantei
In termen de 30 de zile trebuie sa primiti un raspuns, daca nu il primiti sau daca este negativ, abia atunci va puteti adresa instantei
Buna ziua,syl wrote:trebuie sa indepliniti procedura prealabila. Adica sa formulati o cerere si sa o adresati institutiei - parate, prin care sa solicitati plata indemnizatiei pt cel de-al doilea copil.
Ma puteti ajuta cu un model de cerere, va rog?
mULTUMESC!
va rog sa-mi trimiteti un mail pe bncbucuresti@yahoo.com ca sa-mi amintiti si va trimit un model de cerere
eu am facut o cerere de mana.asa mi-au spus de la ajpis,am atasat copiile dupa certificatele copiilor si copia dupa decizia din 2006 decand am primit prima indemnizatie, mi-au cautat-o ei si mi-au gasit dosarul.astept raspuns, care banuiesc ca e un refuz, dupa care inaintez in instanta.
dupa, vom mai vedea ce a mai fi....
dupa, vom mai vedea ce a mai fi....
e bine si asa.
Dupa primirea raspunsului, mailul meu va sta la dispozitie pt a va ajuta cu modelul de cerere de chemare in judecata.
mult succes
Dupa primirea raspunsului, mailul meu va sta la dispozitie pt a va ajuta cu modelul de cerere de chemare in judecata.
mult succes
ne ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in instanta? pentru recuperarea retroactiv a indemnizatiei pentru gemenii nascuti in 2006
am inteles ca nu e nevoie de avocat, dar daca nu sti cum sa formulezi corect cererea, ti-o respinge de la judecatorie. am refuzul de la ajps.
multumim!
am inteles ca nu e nevoie de avocat, dar daca nu sti cum sa formulezi corect cererea, ti-o respinge de la judecatorie. am refuzul de la ajps.
multumim!
si eu am gemeni din ianuarie 2007 si am deschis actiune in instanta si dupa 2 termene mi-au respins cererea pe motiv ca trebuia sa fac contestatie la decizie pana se termina concediul de crestere a copilului...nici nu stiu incotro sa merg, mai am vreo sansa daca fac contestatie la decizia luata de tribunal?
Actul administrativ pe care il cere orice instanta este aceasta contestatie a deciziei, nu cererea de plata retroactiva...am avut si noi cerere si nu a fost luata in considerare...
Eu sunt curioasa daca a castigat cineva si daca da, cu ce strategie...
Actul administrativ pe care il cere orice instanta este aceasta contestatie a deciziei, nu cererea de plata retroactiva...am avut si noi cerere si nu a fost luata in considerare...
Eu sunt curioasa daca a castigat cineva si daca da, cu ce strategie...
Eu sunt din cluj si am gemenii nascuti in 2006 si in ianuarie am deschis actiune in instanta si actiunea mea a fost admisa (adica am castigat) ajps Cluj fiind obligata sa-mi plateasca retroactiv indemnizatia. Dar ajps a inaintat recurs, orice institutie bugetara e "obligata' sa inainteze recurs pt orice cauza pierduta pt a obtine o hotarare jud definitiva . Recursul se va judeca in 27.09.2012 si voi sti decizia instantei in 28.09-01.10.2012. Daca va intereseaza o sa va tin la curent. Sper sa am castig de cauza si aici.
Eu am platit avocat si aceasta a facut tot incepand de la cererea initiala catre ajps si, dupa refuzul acestora , actiunea in instanta in contecios administrativ.
Daca sunteti interesate va pot da nr de dosar , iar avocatii dvs pot sa vada modul de actiune. Sau daca cineva pot sa va trimit pe mail o copie a cererii si raspunsului favorabil al instantei.
Sa-mi tineti pumnii pt 27.09.
Va doresc si eu sa aveti castg de cauza, sa indreptati nedreptatea facuta noua si copiilor nostri
Claudia
Eu am platit avocat si aceasta a facut tot incepand de la cererea initiala catre ajps si, dupa refuzul acestora , actiunea in instanta in contecios administrativ.
Daca sunteti interesate va pot da nr de dosar , iar avocatii dvs pot sa vada modul de actiune. Sau daca cineva pot sa va trimit pe mail o copie a cererii si raspunsului favorabil al instantei.
Va doresc si eu sa aveti castg de cauza, sa indreptati nedreptatea facuta noua si copiilor nostri
Claudia
am nascut gemeni in 2007, am deschis actiune in aprilie 2012 si actiunea a fost respinsa (am fost ajutata de un amic jurist care se pare ca nu a stiut exact ce trebuie facut).
Pentru ca nu imi permit un avocat, as avea nevoie de cerea de chemare in judecata si ce acte mai trebuie la dosar, avand in vedere ca tu ai castigat deja.
ma poti ajuta?
Pentru ca nu imi permit un avocat, as avea nevoie de cerea de chemare in judecata si ce acte mai trebuie la dosar, avand in vedere ca tu ai castigat deja.
ma poti ajuta?
deci care este solutia?Si mie mi a admis actiunea in prima instanta dar m au desfiintat la curtea de apel.termenul a fost pe 5 noiembrie2012 si acum astept motivarea curtii.nu cred ca se mai poate face ceva.lalicu wrote:Eu sunt din cluj si am gemenii nascuti in 2006 si in ianuarie am deschis actiune in instanta si actiunea mea a fost admisa (adica am castigat) ajps Cluj fiind obligata sa-mi plateasca retroactiv indemnizatia. Dar ajps a inaintat recurs, orice institutie bugetara e "obligata' sa inainteze recurs pt orice cauza pierduta pt a obtine o hotarare jud definitiva . Recursul se va judeca in 27.09.2012 si voi sti decizia instantei in 28.09-01.10.2012. Daca va intereseaza o sa va tin la curent. Sper sa am castig de cauza si aici.
Claudia
si eu am pierdut la curtea de apel cluj.
avocata mea zice ca in tara nu se mai poate face nimic si ca va pregati o plangere la CEDO .
avocata mea zice ca in tara nu se mai poate face nimic si ca va pregati o plangere la CEDO .
si eu ma judec cu ajpis pentru acelasi lucru, am ajuns deja la curtea de apel cluj,am citatie pe 14 martie, avocata mea e optimista, sper sa reusim, daca nu mergem la bucuresti la inalta curte care a dat decizia.
as dori nr.dosar pe adresa petricacoca73@yahoo.com
multumesc mult
multumesc mult
lalicu wrote:Eu sunt din cluj si am gemenii nascuti in 2006 si in ianuarie am deschis actiune in instanta si actiunea mea a fost admisa (adica am castigat) ajps Cluj fiind obligata sa-mi plateasca retroactiv indemnizatia. Dar ajps a inaintat recurs, orice institutie bugetara e "obligata' sa inainteze recurs pt orice cauza pierduta pt a obtine o hotarare jud definitiva . Recursul se va judeca in 27.09.2012 si voi sti decizia instantei in 28.09-01.10.2012. Daca va intereseaza o sa va tin la curent. Sper sa am castig de cauza si aici.
Claudia