desfacere disciplinara CM
desfacere disciplinara CM
daca am un ajngajat care a fost sanctionat, i s-a facut cercetare disciplinara si i s-a pus in vedere ca la urmatoarea abatere i se va desface contractul de munca, iar el si-a asumat acest fapt sub semnatura, ba chiar a declarat ca este de acord, acum, la "ultima abateren", mai trebuie sa-i fac cercetare disciplinara, sau cum trebuie sa procedez pentru a-i desface contractul de munca?
merci mult :)
merci mult :)
ok, merci, am inteles.
dar nu vreau nici sa aiba probleme la urmatoarea angajare, asa ca i-am pus in vedere sa-si prezinte preavizul, datorita abaterilor repetate, a pagubelor de peste 40.000.000 lei produse societatii, pagube pt care s-a angajat in fata notarului sa plateasca.
i-am dat o adresa prin care i se pune in vedere sa prezinte preavizul, in baza delor de mai sus, si se pare ca asa va face. sper sa nu am probleme in continuare.
va multumesc pt sfaturi :)
dar nu vreau nici sa aiba probleme la urmatoarea angajare, asa ca i-am pus in vedere sa-si prezinte preavizul, datorita abaterilor repetate, a pagubelor de peste 40.000.000 lei produse societatii, pagube pt care s-a angajat in fata notarului sa plateasca.
i-am dat o adresa prin care i se pune in vedere sa prezinte preavizul, in baza delor de mai sus, si se pare ca asa va face. sper sa nu am probleme in continuare.
In baza art. ..........???????? :? :? :?rosia_montana wrote:ok, merci, am inteles.
Gandindu-te ca nu cumva salariatul tau sa aiba probleme la urmatoarea angajare si sperand ca nu cumva sa ai tu probleme in continuare, parerea mea este ca ar trebui sa iei in considerare a doua varianta si sa indeplinesti procedura cercetarii prealabile si apoi sa-l concediezi in temeiul art. 61 lit. a) din Codul Muncii. asa mi se pare mult mai simplu si mai ales corect. respecti legea si ai siguranta. cu atat mai mult cu cat mai ai si bani de recuperat de la el. Daca te hotarasti ai grija sa nu cumva sa decazi din termenul prevazut de art. 268 din Codul Muncii.
faci cum vrei. multa bafta iti doresc
faci cum vrei. multa bafta iti doresc
mai trebuie cercetare prealabila, da. Dar, daca chiar vrei sa nu ii inrautatesti situatia la viitoarele locuri de munca, poti sa ii propui in scris incetarea contractului cu acordul partilor ( oare de ce cu demisie ..ca se ccomplica inutil ). Propunerea de incetare a raportului de munca poate veni si de la angajator, asa ca ... o sa vrea poate sa plece singur. Numai sa consemnati acordul partilor in forma scrisa.